ANNONS:
ANNONS:

Vi listar de hetaste matcherna

En späckad fotbollshelg väntar, och precis som vanligt har vi valt ut ett gäng matcher som kittlar lite extra på förhand. 

HH

Alingsås IF – Skepplanda BTK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Efter seger i veckan är Alingsås IF äntligen uppe överst i tabellen. Frågan är om det täta matchandet kan vara till lagets nackdel nu när svårspelade Skepplanda kommer på besök? I fjol slutade motsvarande möte 2-2 och i våras avgjorde AIF sent på bortaplan, och nu jagar gästerna viktiga poäng runt kvalstrecket i botten. Jag tror på en jämn match som hemmalaget vinner knappt.
Tips: 2-1.

Herrljunga SK – Vårgårda IK FK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Herrljunga har två raka nederlag i höstupptakten och har tappat lite mark i tabellen. HSK vann dock klart på Tånga i våras, men då var FK ett annat lag än i dagsläget. Nu har nykomlingen nio raka matcher utan förlust, och den sviten gör att jag håller gästerna som liten favorit i det här prestigefyllda derbyt.
Tips: 2-3.

Sollebrunns AIK – BK Spark
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: SAIK ligger tvåa och jagar uppflyttning till division 5. Spark har genomgått en förvandling på alla plan den senaste tiden och är också obesegrat under höstupptakten. Nu ryktas det om småskador på ett par nyckelspelare, men hinner alla läka ihop kan bortalaget mycket väl skrälla här. Sollebrunn måste nog gälla som knapp favorit, men jag väljer att tro på ett halvt favoritfall i kväll.
Tips: 2-2.

Götene IF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Fyra lag ryms inom två poäng strax bakom Vårgårda i mellersta trean. Tvåan Holmalund och fyran Götene är två av dessa, vilket gör att ni förstår vikten av matchen. Götene tog en meriterande poäng på Tånga förra veckan medan Holmalund vann med uppdmålet mot Åsarp/Trädet. I kraft av hemmaplan och Götenes starka första halvlek mot VIK, där de imponerade på mig, håller jag dem som favorit här, även om det vore grymt roligt med en ny bortaseger för HIF.
Tips: 2-1.

Hestrafors – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: GBK har inlett hösten starkt och här tror jag de har en bra chans att hjälpa både sig självt och Alingsås IF. Hestrafors är tvåa i tabellen så en bortaseger här skulle vara bästa tänkbara scenario för att maximera chanserna att få upp två Alingsåslag i division 3. Det blir så klart tufft, men jag väljer att vara optimist och tro på gulsvart.
Tips: 2-3.

Hammarby – Holmalunds IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Det är hårda bud för Holmalund för tillfället. Ettan Limhamn/Bunkeflo på bortaplan förra veckan följs upp av tvåan Hammarby i Stockholm på lördag. Även om man försvarade sig till en pinne mot Bajen i våras har jag svårt att se att HIF ska kunna stå emot ett allsvensk jagande Hammarby här.
Tips: 2-0.

Lämna en kommentar