ANNONS:
ANNONS:

Vi startar veckan med en Bredsida

Så var det måndag igen. Och även den här veckan drar vi igång med att summera den gångna fotbollshelgen.

En hel del matcher fick ställas in den här helgen. Om det var vädret och dåliga planer eller spelarbrist som låg bakom varierade säkert från fall till fall, men det är oavsett bråttom med att få spelat de DM-matcher som ska spelas. För övrigt utesluts man direkt ur DM om man lämnar wo en match så det finns inga större marginaler att vinka på. SMSK och Södra Härene ska lira sin uppskjutna match på onsdag och Alingsås KIK tar emot Kabel Åttio/Byttorp på torsdag. Men det kan säkert bli ytterligare någon veckomatch som kommer till.

………………………..

En match som till slut blev av var den mellan IFK Hjo och SAIK/SMSK. Först ställde Hjo in på grund av spelarbrist, men när de fick reda på att det hade inneburit uteslutning ur DM fanns det plötsligt tillräckligt med spelare. Matchen vann till slut Bjärketjejerna med klara 3-0.

………………………..

Frisco hade lekstuga med stackars Axvall när man vann DM-premiären med hela 12-0. Roligast av alla hade Annelie Carli som satte dit sex bollar.

………………………..

Östadkulle förlorade borta mot division 6-laget Lödöse/Nygård. Den såg jag inte komma, sa han som backade över katten.

………………………..

Hemsjö, Långared, Säven/Hol, Herrljunga och VIK FK inkasserade också var sin förlust i helgen. Det innebär att det kan bli tufft att ta sig vidare från gruppspelet.

………………………..

Vann sin match gjorde däremot Sollebrunn. Då Bjärkelagets grupp dessutom endast består av tre lag har de alla möjligheter att ta sig vidare till utslagsrundan.

………………………..

Anneli Carlis målorgie var i en klass för sig den här helgen. Men i svallvågorna av den får man inte glömma Gabriel Holméns fyra fullträffar mot Borås GIF. Gabbe – som var strålande 2016 men hade ett något tyngre 2017 – tror jag blir svårstoppad när skytteligan i Falköpingssexan ska summeras i oktober.

………………………..

Alingsås FC gjorde en bra första halvlek borta mot Lidköpings FK. Men efter paus visade LFK vilket lag som lirar i Elitettan 2018 och vände 1-2 till 5-3.

………………………..

VIK reste sig och ordnade 3-3 borta mot Assyriska från Jönköping. Kanske var det startskottet för den fruktade offensiven vi fick se när både Ibrahim Alushaj och Mohammed Abdulrahman hittade nätet.

………………………..

Våra lag från herrtrean – GBK och HIF – blev båda mållösa. Holmalund föll mot division 2-laget Skoftebyn med 2-0 medan Hestrafors fick med sig 0-0 hem från G-vallen. För övrigt enda gången förre GBK-tränaren Niklas Andersson får möta sitt gamla gäng i år då Hestrafors den här gången hamnat i en annan division 3-serie.

………………………..

Alingsås IF vann sin DM-premiär med 3-1 och Oliver Östlind gjorde två av målen. Tror att han kommer ösa in mål under 2018 i ännu större utsträckning än 2017 nu när det handlar om division 4 för Grönvitt.

………………………..

Nu börjar den här DM-sidan vakna till liv när första omgången är spelad. Som balsam för själen för alla tabellbitare.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar