ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar DM-grupperna

Vi startar veckan med en Bredsida där vi till största delen fokuserar på det nu avklarade DM-gruppspelet.

På herrsidan var det inte så värst många lokala gäng som lyckades ta sig vidare till utslagsrundan. Alingsås IF har övertygat med tre vinster i sin grupp och detsamma har Annelund gjort.  Vidare vann Sollebrunn sina båda gruppspelsmatcher så vi hittar tre lokala gruppsegrare som lirar vidare med utslagsmatcher nu under våren.

Östadkulle blev tvåa i sin grupp men det räckte inte till avancemang, utan ÖSK är likt övriga lokala DM-lag utslaget för den här gången.

…………………..

På damsidan tog sig Frisco vidare som tvåa i sin grupp. I slutspelet får de sällskap av SAIK/SMSK och Alingsås KIK om båda vann sin grupp med maximala poäng. Det ska dock sägas att SAIK/SMSK fick hjälp av en wo-seger under den gångna helgen.

…………………..

Även i år har DM kantats av ett gäng wo-matcher med uteslutningar som följd och av ett antal storsegrar. Måste ändå säga att jag tycker årets upplägg med nivåanpassade grupper var en förändring till det bättre. Sen kan det visserligen bli så att ”de sämre” lagen som nu tar sig vidare får sig en lektion av ett lag från division 2 eller 3, men antalet jämna matcher borde ändå bli fler än tidigare med den här spelformen.

…………………..

Ett antal lokala lag blev också tvungna att lämna wo under DM-helgerna. Båda Hemsjölagen, AFC Akademi, Södra Härenes herrar samt Säven/Hol gick alla det ödet till mötes. Vad det gäller de sistnämnda ville de flytta helgens match mot Levene/Skogslund till tisdag, men det gick inte förbundet med på om jag förstått saken rätt. Men Säven/Hol och Levene/Skogslund lirar ändå mot varandra i morgon, men då utom DM-tävlan.

…………………..

Det var tunnsått med träningsmatcher den gångna helgen. Alingsås FC spelade borta mot Kungsbacka i fredags och det var så klart ett möte med mycket känslor efter alla spelarövergångar mellan lagen i vinter. Till slut var det AFC som vann med 2-1 efter att unga Minou Adriansson avgjort i andra halvlek.

…………………..

Mjörn lirade 3-3 mot Tollered och de grönvita lirarna från Västra Bodarna tycks bli att ta på största allvar under 2018. Nyförvärven är flera till antalet och dessutom ryktas det om att fler är på ingång.

…………………..

Gustav Carlsson får nog anses ha varit lite av helgens man. Han gjorde Annelunds samtliga tre mål när laget säkrade gruppsegern via 3-0 mot Tranemo.

…………………..

Den senaste veckan har jag varit drabbad av en högst otrevlig mancold. Stora delar av familjen har varit drabbad av samma öde men nu hoppas jag att vi kan starta på ny kula och helt enkelt friskna till.

………………….

Slutställningen i alla lokala DM-grupper hittar du här. 

…………………..

Nu väntar nästa runda av turneringen och då kliver även de bättre lagen in i handlingen. Vi får faktiskt ett lokalderby när Sollebrunn och Gerdsken drabbar samman. Alla lokala slutspelsmatcher ser ut så här.

HERR (1/32-delsfinal)
Värings GoIF – Alingsås IF
Sollebrunns AIK – Gerdskens BK
Dalsjöfors – Vårgårda IK
Trässberg – Holmalunds IF
Annelunds IF – Hestrafors

DAM (1/16-final)
SAIK/SMSK – Trollhättans FK
Alingsås KIK – Mariestads BoIS
IK Frisco – Lidköpings FK

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar