ANNONS:
ANNONS:

Vidöppet grannderby högst på listan

Så var det fredag igen. Det betyder som vanligt att vi gör en lista med de i vårt tycke hetaste matcherna i den lokala fotbollen.

HH

Annelunds IF – Alingsås IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: En snudd på omöjlig match att tippa mellan två formstarka lag. Annelund slog serieledaren Gerdsken senast och Alingsås vände underläge borta mot Skene. Båda lagen är dessutom i stort poängbehov i var sin ända av tabellen. Jag gör det enkelt för mig och tror på kryss eller att AIF vinner…
Tips: 2-2.

HIF Akademi – Hajom/Björketorp
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Den här matchen är helt ointressant för den som vill se en jämn och spännande fajt. Gästerna ligger sist i serien, och har så klart inte en chans här. Däremot kan matchen bli sevärd ur ett annat perspektiv när det unga HIF-gardet lär spela ut och ösa på framåt i 90 minuter. Frågan är om tio gjorda mål räcker?
Tips: 13-0.

IFK Tidaholm – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Holmalund behöver poäng, och Tidaholm är ett motstånd som känns överkomligt. Visst slår HIF ur underläge här på bortaplan, men nu finns det liksom inget mer att förlora. Två poäng på åtta matcher, och dessutom mållösa framåt i sex raka fajter är sorgliga siffror. Tror och hoppas att det i alla fall blir nätrassel framåt.
Tips: 1-1.

Stora Mellby SK – Vedums AIS
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Trean tar emot tvåan i en för toppstriden viktig match. Nu råkar jag veta att SMSK har haft en minst sagt strulig höststart med mängder av skador och avstängningar. Det kombinerat med att Vedum visat upp en brutal form (16-0 på de två senaste matcherna) gör att gästerna får tipset här. Hoppas att vi kan överträffa oss själva så att mitt tips ryker.
Tips: 1-3.

Gerdskens BK – Dardania IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Den här matchen kommer visa om förlusten mot Annelund var en plump i protokollet eller början på årets första formsvacka. Jag tror på det förstnämnda, och att GBK studsar tillbaka direkt.
Tips: 3-0.

Södra Härene  IF – Sollebrunns AIK
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Nu börjar goda råd att bli dyra för Södra Härene, som alltjämt är jumbo i tabellen. Samtidigt har Sollebrunn visat upp både effektivitet och stabilitet på sistone, så hemmalaget måste verkligen göra en kanonmatch för att vinna här. Känns ganska öppet, så drar till med ett kryss.
Tips: 2-2.

Lämna en kommentar