ANNONS:
ANNONS:

VIK skriver samarbetsavtal med Norrby

Vårgårda IK har tecknat ett avtal med Superettanklubben Norrby IF. Upp till fem spelare från Boråslaget kan med kort varsel försträrka VIK, både i enstaka matcher och under längre perioder.
– Detta ger oss en trygghet om vi skulle bli brandskattade, säger sportchef Gabor Hacker.

Vårgårda IK har på senare år knutit till sig flera spelare med en bakgrund i Norrby IF. Gabor Hacker har tidigare varit verksam i Boråsklubben, och nu tar de båda föreningarna den goda kontakten till nästa nivå. Ett samarbetsavtal är undertecknat, och det är ett avtal som är utformat av Svenska Fotbollförbundet.

– Man skriver efter en given mall så det är inga konstigheter, utan något som ganska många klubbar använder sig av, menar Gabor Hacker.

Avtalet innebär att man namnger upp till fem spelare från Norrbys trupp som med mycket kort varsel också får representera Vårgårda IK. I praktiken kan man spela i Superettan på förmiddagen och sedan i division 2 på Tånga hed på eftermiddagen, utan att någon övergång måste ske.

– Det är väldigt lite administration och det kan bli snabba ryck. Sedan kommer våran utgångspunkt vara att vi helst vill att en spelare tränar med oss veckan innan match om det visar sig att vi behöver använda avtalet, säger Hacker, som dock betonar att det största fokuset även framöver kommer ligga på de egna trupperna i IK och FK.

– I första hand vill vi så klart använda våra egna spelare och det finns killar i FK som vi måste våga ge chansen. Men detta ger oss en stor trygghet och ett skyddsnät om vi skulle drabbas av mycket skador eller på annat sätt få en reducerad trupp.

Avtalet är även en fördel för Norrby IF. De kan i samråd med VIK få ge de namngivna spelarna speltid i division 2 om det skulle vara behövligt.

– Det blir en dialog från fall till fall. Och dessutom är det en morot för våra duktiga egna killar att vi har ett samarbete med Norrby. Det kan ge en möjlighet att ta nästa steg i karriären.

I nuläget innehåller avtalet endast tre spelare. Det betyder att ytterligare två kan bli aktuella längre fram.

– Vi har valt att stärka upp på de positioner där vi känner oss lite tunnare och även säkrat upp med ett målvaktsalternativ, motiverar Hacker de tre valen, som är följande.

Daniel Sijan, 20 år, mittback, mittfältare.

Abbas Mohamad, 20 år, mittback.

Erik Ekström, 18 år, målvakt.

Avtalet är skrivet på ett år och gäller alltså över 2018.

Lämna en kommentar