TV: Holmalunds IF tappade 3-0 till 3-4 men räddade sedan en pinne på övertid.
– Det är väl vi i ett nötskal i år, säger Teddy Lucic med en suck.

Referatet med Jonas

Rödvitt segerjubel.
Rödvitt måljubel.

Den första halvleken tillhörde definitivt hemmalaget, och det tog bara fem minuter att spräcka gästernas nolla. Marcus Heed slog ett mycket väl avvägt inlägg och Johan Ahlqvist nickade lika väl avvägt in sitt första mål i HIF-tröjan. Bara minuter senare var det dags igen när Oliver Östlind fick tag i bollen vid straffområdeslinjen och sköt 2-0 förbi en inte helt lyckad Peter Stjerna i Götenekassen.

Just Oliver Östlind var företagsam på sin vänsterkant och var framme och oroade flera gånger. Vid ett tillfälle fick han lysande stickare av Dejvid Hasan men avslutet gick strax utanför. Men det skulle bli 3-0 innan pausvilan. Tobias Nordgren hittade in med bollen till Dejvid Hasan, men innan anfallaren hann få i väg något avslut petade en olycklig försvarare bollen i egen målbur.

– Det känns som vi ska göra fler mål i första halvlek. Vi spelar ju riktigt bra i en dryg timme, säger Teddy Lucic.

Andra halvlek började sedan på samma sätt. Götene hade en del boll men saknade den nödvändiga spetsen för att skapa de där riktiga farligheterna. Men med kvarten kvar, när en hörna letade sig hela vägen i HIF:s mål, ändrades matchbilden totalt. Götene flyttade fram positionerna och det började osa katt varje gång bollen närmade sig Holmalunds straffområde. 3-2 nickades i mål av Viktor Berntsson innan kvitteringen kom på en snygg cykelspark signerad Johan Höjer. Då återstod det cirka tio minuter av matchen.

Men ändå hann det att hända massor av saker. Patrik Dahlin skyfflade in bortaledningen på en av alla bollar som damp ner i HIF:s straffområde, men Holmalund fick till en kvittering då Dejvid Hasan fick ett bra läge som han förvaltade via målvaktens nävar. Dessutom hade båda lagen hyfsade chanser att avgöra med ytterligare nätrassel, men det hela slutade 4-4.

– Vi släpper ett skitmål till 3-1 och då får ju de energi. Sen tycker jag inte riktigt att vi är på tårna efter det, säger Teddy Lucic, som också efterlyser förmågan att förvalta målchanser.

– Vi har ju chanser att döda matchen men tyvärr är vi lite för dåliga när vi får de situationerna. Sen har vi svårt att hålla ihop det i 90 minuter, och den här matchen är väl vi i ett nötskal den här säsongen.

Noterbart är att Anthon Gustavsson tvingades byta redan i paus då han återigen fick känning i den baksida som gäckat honom på senare tid.