ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Ny helg – ny lista. Och överst hittar vi kvällens derby mellan Gerdsken och Holmalund.

Gerdskens BK – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En mycket oviss match där inget av lagen imponerat särskilt mycket i höstupptakten. GBK toppar serien och får tillbaka ett par spelare som saknades senast mot Råslätt medan Holmalund ser ut att få klara sig utan André Nilsson. Det tror jag gör att HIF:s något tunna offensiv inte klarar av att ta sig igenom Gerdskens försvarsmur. Om inte Felix Martinsson kan bli mannen som kliver fram hos rödvitt?
Tips: 2-0.

Herrljunga SK – Tvärred/Vegby
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Efter 7-0 i baken senast behöver HSK poäng här för att inte bli inblandat i streckstriden. Men Tvärred/Vegby gjorde 5-0 på Hössna/Timmele senast så det krävs en rejäl uppryckning i HSK-lägret för att ta en seger här. Jag tror på en jämn historia som slutar med delad pott.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – Stenungsund
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Mittenmöte som saknar den där riktiga nerven ur tabellsynpunkt. Men VIK behöver en seger för att befästa sin position på övre halvan och får nog gälla som knapp favorit här. Men Stenungsund vann borta mot Skoftebyn senast och lär inte vara slaget på förhand.
Tips: 1-0.

Holmalund IF – IF Böljan
Serie: Elitettan.
Kommentar: Känslan är att Holmalund i praktiken så gott som säkrar kontraktet om man tar tre poäng här. Jag tror också att HIF trummar på efter trendbrottet senast och att Jerry Carlsson tar sin andra raka seger som huvudansvarig tränare.
Tips: 2-0.

Sjuntorp – Stora Mellby SK
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Allt annat än seger betyder rimligen att tåget om serieseger har gått iväg utan SMSK ombord. Man behöver helt enkelt tre poäng för att utmana Sjuntorp och Wargön på allvar, men det blir tufft eftersom Sjuntorp i veckan gjort klart med en ny anfallare från IFK Trollhättan. Men SMSK har en bra defensiv så hittar de offensiva herrarna rätt kan det bli både en och tre poäng.
Tips: 1-1.

Ardala – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Säven/Hol är riktigt bra i sina bästa stunder men Ardala har imponerat något enormt under hela säsongen. Här har man chansen att hänga av Säven/Hol en gång för alla och jag tror att hemmalaget löser minst ett kryss. Om nu inte Christoffer Krabbe halkat in en sån där vansinnig målform och skyfflar in fyra till här?
Tips: 2-1.

Lämna en kommentar