ANNONS:
ANNONS:

AFC får gå för kvalet

Även den här veckan drar vi igång med en Bredsida.

Alingsås FC hade inget att sätta emot Växjö i lördagens toppmöte. Om hemmalaget helt enkelt var för bra eller om AFC gjorde en plattmatch vet jag inte, men om det var en plattmatch kan man inte utesluta att spelarna var påverkade av torsdagens besked om tränarbytet inför 2023. Nu ledde Växjö med 3-0 efter en kvart och då var matchen givetvis avgjord. Till slut hemska 6-1 på bussen med hem till Alingsås.

Men tack vare Mallbackens kryss mot IK Uppsala lever fortfarande kvalhoppet för Alingsås. Uppsala är en poäng före inför sista omgången så AFC måste vinna hemma mot Älvsjö samtidigt som Uppsala tappar poäng borta mot Bergdalen. En ekvation som inte är omöjligt att räka hem, även om Uppsala så klart sitter i förarsätet.

En extra krydda inför sista rundan är att Bergdalen tränas av Linnea Liljegärd. Tjejen från Skogsbygden nämns som en tänkbar efterträdare till Lars-Petter Björk och därmed kan hon med sitt nuvarande lag Bergdalen hjälpa sitt kommande lag Alingsås att nå en kvalplats mot allsvenskan.

Ja, nyheten om att Lars-Petter Björk slutar i AFC damp ner från hans eget Twitterkonto i förra veckan. Klubben valde att inte förlänga, och med tanke på att det kan vara svårtrekryterat är gissningen att det finns långt gångna förhandlingar med en efterträdare. Det är bara att lyfta på hatten för det arbete som LP och hans tränarkollegor gjort under de här tre säsongerna i AFC. Pricken över i:et vore naturligtvis att lösa en allsvensk kvalplats kommande helg.

………….

Alingsås IF ser ut att locka spelare till sig trots den uteblivna uppflyttningen till division 2. I veckan som gick presenterade de inte mindre än tre nya spelare från Holmaunds IF. Det handlar dels om de båda försvararna Filip Karlsson och Alexander Björk och dels om målvakten Erik Lundqvist.

………….

På tal om Alingsås FC och Alingsås IF är nu sammanslagningen nära förestående. Nästa år kör föreningarna under gemensam flagg och arbetet inför den här förändringen har pågått under lång tid. Det tillsammans med en del andra intryck jag fått från håll gör att min slutsats hittills är att detta är en seriös sammanslagning som görs för båda föreningarnas bästa. Nu är Cathrin Rosén anställd som klubbchef och ska styra kosan framåt, och att en ny person utifrån tas in för uppdraget doftar än mer seriositet, långsiktighet och… klass.

Ska bli roligt att följa den ”nya” klubbens framtid.

………….

AIF saknar dock en hel del påskrifter inför 2023, bland annat Oliver Östlind som för ett år sedan var ganska tydlig med att 2022 skulle bli hans sista säsong. Återstår att se hur Klingberg, Miglavs och övriga får ihop truppen i jakten på division 2. På minuskontot står hittills Filip Johansson som vänder hemåt till Sollebrunn och division 6. Inte riktigt bra för Bjärkekampen att SAIK staplar hemvändare på hög. Dessutom får SAIK förstärkning av Filip Presilski som kom till Sverige från Makedonien i höstas. Ett oskrivet blad för mig, men nyförvärv är alltid nyförvärv.

………….

Vi försöker uppdatera den här silly season-sidan med jämna mellanrum. Som vanligt uppskattas det om ni hojtar till om det saknas något i sammanställningen. Jonas Sandberg Bengtsson ska sluta som tränare i HSK vet jag, men det händer säkert mer på tränarposten i andra klubbar som ni vet mer om än jag.

………….

Peter Friman tar över Vårgårdas damer inför 2023. Ska bli intressant att se om han kan få det unga damlaget att blomma ut på allvar och hota i toppen av fyran nästa säsong.

………….

Adas United räckte inte alls till mot Grebbestad i kvalet mot division 2. Det blev förlust även i andra matchen – nu med 3-1 – och det visar på den stora skillnaden mellan division 3 och division 2 som råder.

………….

Stefan Strind och hans Lidköping FK bommade kvalet mot division 1. En pinne på två matcher var för klent och nu blir det nya tag i division 2 istället.

………….

Efter ett par längre promenader har jag nu vågat mig på en joggingtur för första gången sedan operationen. Såret höll ihop och ser ut att läka enligt plan. Dessutom ska jag till Sahlgrenska på onsdag för att ta del av analyssvaren och få den närmsta framtiden utstakad för mig. Snart dags för andra halvlek med andra ord.

………….

Förberedelserna inför 2023 pågår för fullt. Vill ditt företag synas på sajten i någon form under nästa år är det bara att ta kontakt. Jag jobbar just nu på att sälja in stående inslag som gästskribenter och Bredsidan så att de kan leva vidare ett år till. Men det finns alla typer av annonser i alla typer av prisklasser.

………….

Måltjuven är ännu inte helt avgjord. Visst vet vi att Hampus Nilsson kommer att vinna, men det är inte klart förrän det är klart – som en vis man sade. Vore bra om några fler lag går upp på elitnivå snart så att AFC inte blir ensamt om att spela fotboll in i november månad.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar