ANNONS:
ANNONS:

”Alingsås bästa gräsmatta”

Nicole Fallqvist belyser i dag vikten av bra planer och hyllar också en speciella matta i trakten lite extra.

I många år har Alingsås legat i underläge när det kommer till fotbollsplaner, enligt mig. För få planer i jämförelse med antal lag. Först och främst har det tidigare under försäsongsträning varit drygt åtta föreningar, om jag har räknat rätt, som delat på EN konstgräsplan. Under all kritik om du frågar mig.

Nu har det äntligen byggts två fantastiska konstgräsplaner. En på Noltorpsvallen och en på Gerdskavallen. Detta kommer innebära mer träningstider för samtliga lag.

När det gäller naturgräsplaner har det varit en förening som skött sin anläggning exemplariskt så länge jag kan minnas. Alingsås IF får därmed högst betyg av mig då jag tycker att Mjörnvallen har Alingsås finaste gräsmatta. Ett fantastiskt läge, bra läktare men framförallt en riktigt bra fotbollsplan. Totalt tre 11-mannaplaner som sköts dagligen varav en plan som mer eller mindre enbart används i matchsammanhang, vilket gör att den allt som oftast är i toppskick. 

Under Gothiacup-veckan satt jag och jobbade på Mjörnvallen i ID-kontrollen och under dessa dagar fick jag höra hur fin anläggning det var på Mjörnvallen, både av spelare och ledare. Gothia cup spelades alltså på Mjörnvallen, Noltorpsvallen och Alströmervallen. Mycket roligt att Alingsås fick bra betyg med tanke på att det var första gången som Gothia cup anhölls här. Förhoppningsvis kommer turneringen spelas i Alingsås nästa år igen, vilket jag ser fram emot då det är en fotbollsfest utan dess like.

I samband med den extremt varma sommaren med ytterst lite regn och bevattningsförbud förstår jag att det har varit svårt för de flesta lag att bibehålla bra skick på sina planer.

Som spelare tycker jag alltså att det absolut viktigaste är kvalitén på planen. Gräset skall inte vara för långt, inte för kort. Det ska inte vara torrt men helst inte för blött. Bortsett från skaderisken på en dålig plan är det betydligt mycket roligare att spela fotboll på en bra plan där bollen rullar som den skall. Även om det alltid är samma förutsättningar för lagen oavsett väder och plan så blir det en helt annan fotboll om planen är i bra skick.

Som åskådare är det så klart andra faktorer som spelar in på en anläggning. Det första jag tänker på när jag är på väg för att kolla en fotbollsmatch är om det kommer att finnas en läktare med tak. Om det gör det så blir det genast mer bekvämt att kolla och vädret kommer därför inte spela någon större roll. Så länge det finns tak får det mer än gärna ösregna för min del som åskådare. Kiosken har definitivt en stor betydelse. Det behöver inte vara något avancerat, men gott kaffe och korv med bröd är något jag föredrar.

Med detta sagt vill jag avsluta med att återigen ge beröm till Alingsås IF:s planskötare, Lasse Olovsson, som dagligen ser till så att Mjörnvallen är i perfekt skick. Alla planskötare som gör ett bra jobb är viktiga inom föreningslivet då dom ger alla fotbollsspelare bästa möjliga förutsättningar att kunna spela så bra fotboll som möjligt.

Må bäst!

FAKTA NICOLE FALLQVIST
Födelseår: 1996.
Familj: Lillebror Emil, storebror Robin, mamma Annika och pappa Thomas.
Bor: Hemma med familjen centralt i Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås KIK och nu Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Är för tillfället långtidsskadad, men har en plats i nybildade Alingsås FC:s A-lag. Även assisterande tränare i AFC Akademi.

Lämna en kommentar