ANNONS:
ANNONS:

Alingsåsderby överst på listan

Den här helgen smäller det lite extra i den lokala fotbollen. Gerdsken och Alingsås IF drabbar samman i årets första Alingsåsderby.

HH

Gerdskens BK – Alingsås IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Fullpoängaren Gerdskens måste gälla som favorit här, i synnerhet om David Johansson och Andreas Glännbro inte kommer till spel i grönvitt. Christian Wieweg gjorde en väldigt bra comeback senast och blir viktig för gästernas även här. Men med den form som gulsvart visat får de utgångstecknet i detta mycket intressanta toppmöte.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – IFK Skoghall
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Ett spännande toppmöte där jag håller Holmalund som knapp favorit. Alingsåslaget har visat upp en imponerande stabilitet under turbulensen med tränarbytet, och jag hittar ingen hållbar anledning att tippa emot HIF här.
Tips: 2-0.

Stora Mellby SK – Sollebrunns AIK
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Trean mot tvåan i tabellen, så förutom prestigen som alltid finns i ett Bjärkederby står det även viktiga poäng på spel. SAIK vann fjolårets möten klart och om jag har rätt information har mitt SMSK inte besegrat grannklubben i seriespel sedan 2005. Därför får gästerna tipset, även om det tar emot i hjärtat och jag för en gång skull hoppas att jag är helt fel ute.
Tips: 1-2.

Lerums IS – Holmalunds  IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Holmalund svarade för en kollektiv kollaps sista 20 mot Götene senast. Lerum kommer från förlust, och parkerar under strecket inför det här grannderbyt. Jag tror Holmalund tar chansen, vinner och skakar av sig strecken i botten av tabellen.
Tips: 1-3.

Sollebrunns AIK – Trollhättans BoIS
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: I en mycket jämn tabell skiljer det tre poäng mellan ettan BoIS och sexan SAIK. Det betyder att Sollebrunn behöver full pott här om man på allvar ska blanda sig i toppstriden. Vändningen senast borde ge självförtroendet en skjuts, men här krävs en prickfri insats i 90 minuter för att vinna.
Tips: 2-3.

Tvärred/Vegby – HIF Akademi
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: De två fullpoängarna drabbar samman på måndag kväll, och detta är väl på pappret den svåraste matchen för året för Akademin. Tror dock att det blir en klar seger ändå, och därmed lever hoppet om full pott genom hela serien vidare.
Tips: 1-4.

Lämna en kommentar