ANNONS:
ANNONS:

Alingsåstjejer testar i Göteborg FC

Förra veckan lirade fyra Holmalundstjejer match med Göteborgs FC:s F19. Och det lär bli fler gästspel för de sex alingsåsare som finns med i det avtal som är skrivet.

Olivia Sultan är en av alla HIF:are sin lirar med Göteborg FC i höst.
Olivia Sultan är en av alla HIF:are sin lirar med Göteborg FC i höst.

Hanna Rasmusson, Anna Scavo, Alexandra Schwartz och Amanda Olsson spelade alla med Göteborgs FC:s Tipselitlag när KIF Örebro besegrades 3-2. HIF-tränare Mikael Prodér berättar att även Nicole Fallqvist och Olivia Sultan kommer att spela med göteborgarna under hösten.

– De har anmält en 22 tjejer stor matchtrupp som de ska använda sig av i Tipselit. Det är spelare från klubbar runt Göteborg och vi har fått med sex stycken. Det är en jättebra morot för tjejerna att få åka dit och dra på sig Kopparbergs matchtröja, säger Mikael Prodér.

Varje torsdag tränar GFC:s F19 gemensamt, och när det inte krockar med något alltför viktigt med Holmalund tränar då sextetten i Göteborg. Det är alltså HIF som kommer i första hand, men det kan ändå bli en del träningar och matcher med Göteborg.

– En väldigt bra lösning för det krävs inga övergångar eller nåt sånt. Sen är det självklart kul att Göteborg har ögonen på våra spelare.

Du såg matchen mot Örebro, hur är klassen jämfört med division 1?

– Väldigt olika från match till match, det beror helt på vilka bänkspelare från A-lagen som är med och spelar. Men vi har sagt internt att det kanske inte är någon idé att byta klubb för något annat än ett A-kontrakt. Då kan man lika gärna spela i toppen av division 1. Så därför är detta ett jättebra sätt att få testa en annan miljö utan att behöva byta förening.

Lovisa byter KIK mot Holmalund
En annan nyhet från Holmalundslägret är att Lovisa Larsson anslutit från Alingsås KIK. Lovisa, som är syster med framtidslöftet och korsbandsskadade Matilda, spelar nu med HIF Akademi i division 4.

– Ett riktigt framtidslöfte med en järnvilja. Jag ser henne som en klockren mittback även om hon spelat forward i KIK. Hon har alla möjligheter att bli en bra division 1-spelare när hon kommer in i ett högre tempo, men det kommer hon att göra med rätt träning.

2 svar på ”Alingsåstjejer testar i Göteborg FC”

  1. Konstigt att det kan gå spelare till Holmalund när det inte är frimånad. För när spelare skall lämna hänvisar ju föreningen till frimånaden i november enligt tidigare artikel om 15 åringen.

    Svara

Lämna en kommentar