Annelund fick en poäng

TV: En viktig poäng. Men ändå två tappade. Det var deppigt i Annelund efter 2-2 hemma mot Skepplanda.
– Det är en sån säsong, säger Robert Holmén med en suck.

Referatet med Jonas

Den första halvleken i ihållande regn på Mörlanda Sportcenter var tämligen tillknäppta. Gabriel Holmén tvingades byta redan efter några minuter och då byttes unge Johan Hermansson in i anfallet. Han började med att slå ett bra inlägg, men Tobias Anderssons volley gick strax utanför målramen.

Skepplanda hade svårt att skapa chanser i spelet, men var samtidigt tungt på fasta situationer. De hade ett par halvchanser i den spelformen innan Emil Frid tofflade in 0-1 när bollen kom tillbaka in i straffområdet efter en hörna.

Strax före paus hettade det till i chansväg. Först rann Christian Rönkkö igenom men sköt utanför i friläge med Jonathan Ahlqvist och i sekvensen efter brände Thomas Karlsson en dubbelchans innan Kristoffer Holmén sköt utanför på andrabollen.

Till den andra halvleken tvingades även Tobias Bayard kliva av. Det gjorde att Alexander Forsberg fick kliva upp från sin högerbacksplats och det var också han som kvitterade till 1-1 med timman spelad. Robert Holmén spelade fram och Forsberg avslutade resolut vid bortre stolpen.

Dessförinnan hade det osat katt ett par gånger i Skepplandas straffområde och hemmalaget fortsatte att ösa på för ett segermål. Krille Holmén petade förbi målvakten men det hela rann ut i sanden, och när Thomas Karlsson rundade samme målvakt räddades avslutet av en försvarare.

Med tio minuter kvar kom dock 2-1. Mentor Rustemi fick en boll i djupet av Krille Holmén och trots att målvakten räddade förstaläget lyckades Mentor vända bort keepern och sätta dit bollen. Johan Hermansson hade sedan ett skott i ribban men istället för ett avgörande fick Skepplanda till ett sista anfall där Christian Rönkkö stötte in 2-2 på ett inspel från vänster.

– Jag tyckte att vi skulle haft en frispark på mitten precis innan målet så det var tungt, säger Robert Holmen.

Gabriel Holmén tvingades kliva av tidigt.
... och då fick Johan Hermansson chansen på topp.
… och då fick Johan Hermansson chansen på topp.

Övriga onsdagsmatcher
IK Gauthiod – Holmalunds IF 2-3
Mål: Anna Scavo, Antonia Ferm Sandberg, Sofia Andersson.

Fristad – Gerdskens BK 1-1
Mål: Marco Stua.

Alingsås IF – Dardania IF 8-0
Mål: Joakim Larsson 3, Raif Abazi 2, Chris Balkerud, Rickard Hedberg, Marcus Waltilla.

Sjuntorps IF – SK Mjörn 2-1
Mål: Karl Gunnevik.

HIF Akademi – Hestrafors 12-0
Mål: Lisa Johansson 5, Astrid Ahlander Johansson 5, Jennifer Cronstam, Cassandra Bolsén.

Hudene – Mellby IK 0-5