ANNONS:
ANNONS:

Äntligen tillbaka

Nu så. Efter ett par veckor med virus och annat strul är vi nu tillbaka. Lokalfotboll.se/0322 gör comeback med en Bredsida.

Bredsidan_Inges_2

Det var länge sedan jag njöt så länge av att publicera en Bredsida. Dels för att det har hänt väldigt mycket på senare tid och dels för att lokalfotboll.se/0322 legat nere en tid. Dagar blev det veckor, och därför känns det extra skönt att hälsa både gamla och nya läsare tillbaka lagom till att några spännade kvalveckor ska sätta punkt för fotbollsåret 2016.
Ett lag som inte behöver kvala är Sollebrunns AIK. Jag var på plats för att se seriefinalen mot Trollhättans Syrianska i söndags och efter seger med klara 5-2 finns det ingenting att ifrågasätta kring SAIK:s avancemang. Laget har varit bäst under hösten och visade nu också att man var bäst när det gällde som mest. Målvakten Jimmy Johansson, mittbackarna Rasmus Persson och Christian Aronsson samt Jonny Larsson längst fram visade alla klass, och det syntes att de lirat högre upp än sexan tidigare i karriären. Om den kvartetten fortsätter och det unga gardet utvecklas ytterligare ska det bli kul att följa laget i femman nästa säsong. Dit följer även tränare Jesper Persson med, och han har sannerlogen fått en flygande start på sitt tränarliv. En säsong som huvudtränare – en serieseger. Det kallar jag hyggligt facit.

 

………………………

 

Gerdsken förlorade sin sista seriematch mot formstarka Skepplanda. Men det blir trots allt kval för GBK som räddades av att Kinna föll igenom mot Kronäng.

 

………………………

 

Kval blir det inte för Holmalunds herrar. Trots seger borta mot Mariestad är säsongen över, eftersom Götene gjorde sitt mot jumbon och nu slutade tvåa bakom Vårgårda IK.

 

………………………

 

VIK som svarade för en plattmatch när det blev förlust mot Ulricehamn. Borås AIK fick lida för det då Ulricehamn smet förbi och slapp negativt kval.

 

………………………

 

Alingsås IF defilerade i mål med ännu en seger.  Andreas Johansson gjorde tre nya mål och senare i veckan reder vi ut hur det slutade i toppen av Måltjuven, där just Johansson har varit med i toppen större delen av säsongen.

 

………………………

 

Södra Härene avslutade en grym säsong på ett grymt sätt. Förlust med 1-0 borta mot Arentorp/Helås betyder att både serieseger och kvalplats flög all världens väg. Nu blir det en nystart för Hära med ny tränare efter Tomas Magnusson.

 

………………………

 

SÅ HÄR KVALAR VÅRA LOKALA LAG
Frisco –  mot division 1.
Trelagsgrupp med Qviding och Orust.
Frisco stod över första omgången där övriga lag spelade 1-1. Två av tre lag går upp till ettan.

 

Hemsjö – mot division 3.
Trelagsgrupp med Tymer och Levene/Skogslund.
Hemsjö vann första matchen mot Tymer och möter nu Levene/Skogslund på söndag i andra rundan. Ännu oklart vad som krävs för avancemang, men vid gruppseger är chansen stor.

 

Gerdsken – mot division 3.
Fyrlagsgrupp med Tidaholms GoIF, Borås AIK och Värnamo Södra.
GBK inleder borta mot Tidaholm till helgen. Endast ett lag från gruppen går upp till trean.

 

Annelund – mot division 4.
Trelagsgrupp med Skultorp och Kinnahult.
AIF inleder med bortamatch mot Kinnahult på söndag. Ännu oklart vad som krävs för avancemang, men vid gruppseger är chansen stor.

Lämna en kommentar