ANNONS:
ANNONS:

”Blir ingen mjukstart”

Tove Lorén är tillbaka med en ny text lagom till Alingsås FC:s premiär i elitettan.

April och premiärvecka! När jag tänker på det så ser jag gröna naturgräsplaner och härligt väder framför mig, men det är bara önsketänkande har jag märkt. I helgen drog både allsvenskan och superettan igång, och även om jag gärna njutit av någon match på plats så gjorde det något halvtaskiga snöovädret att en soffplats hemma inte heller var så dum.

Men kyla och snö är kanske en bra uppladdning för oss i AFC som river av vår premiär nu på söndag uppe i Skellefteå. Bussen går fredag eftermiddag, och sedan har vi många rullande timmar framför oss. Hur många timmar det blir har jag inte kollat upp än, men det hinner jag nog göra på bussen. Till det kommer antagligen ett par omgångar Stopp, ett försök från Målvakts-Tea att lära ut lösningen på någon av hennes avancerade Rubiks-kuber och en massa gott tjôt.

Motståndet står Morön för, vilket var ett av lagen som förra säsongen krigade i toppen av tabellen, så det blir ingen mjukstart. Men efter våra drabbningar mot bland annat Rosengård och Kristianstad de senaste veckorna så har vi full koll på hårt motstånd, så vi är beredda att sätta hårt mot hårt. Sist vi bussade oss upp i genom vårt avlånga land lyckades vi få med oss tre fina pinnar hem efter ett drömmål med vänsterdojjan av vår mittfältsgeneral Camme. Hon har dessutom haft riktigt vassa skott nu det sista, så jag hoppas att vi får uppleva den sagan en gång till!

Men åter till premiärsnacket. Vi är ju en av få serier som får dra igång, och jag hoppas för mitt liv att det kommer en lösning i slutet av veckan som låter alla
dra igång. Att gång på gång få en uppskjuten premiär och ha en ovisshet om det blir dubbel/singelmöten eller kanske inget alls, det är tufft. För att motivationen ska hållas uppe behöver den där moroten om att serien snart drar igång finnas där. Det gäller både senior och ungdomsidrott.

Jag läste en artikel om hur många unga som väljer, eller funderar på, att sluta med sin idrott till följd av pandemin och det känns inte alls bra i hjärtat. Jag
minns själv hur man flera dagar i förväg längtade till veckans match, oavsett om det var bortamatch i ösregn eller strålande sol på Nosseborg (Yes, jag lyckades klämma in Borgstena i denna text också!). Och jag vet att många barn- och ungdomstränare gör allt för att anpassa och hitta på roliga twistar på träningarna för att hålla gnistan uppe. Ett exempel fick vi se på en träning i påskas då en ledare i ett Alingsåslag klätt ut sig till påskkyckling och blev jagad runt planen. Men jag tror ändå att matcherna är ett väldigt viktigt inslag för att få den där extra goa känslan, så var det iallafall för mig.

FAKTA TOVE LORÈN
Födelseår: 1998.
Familj: Sambo, mor, far och bror.
Bor: Borås.
Klubbar i karriären: Borgstena IF, Bergdalens IK, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Alingsås FC.

Lämna en kommentar