ANNONS:
ANNONS:

Veckans Bredsida är här

Så var det måndag igen. Och vi drar igång veckan med en liten Bredsida.

Frisco spelade den här veckan mot Örby. Det mötet slutade 1-1, och det var nog viktigt för Frisco att få med sig ett resultat efter förra veckans magplats mot Ulricehamn.

…….

Alingsås FC torskade mot Jitex med 3-1 efter att ha tappat sin 1-0-ledning.  På söndagen spelade man sedan 1-1 mot samma Ulricehamn som körde över Frisco förra veckan. Alltså en segerlös helg för Mikael Prodér, vilken kanske betyder än hårdare träning för tjejerna kommande vecka.

…….

Vårgårda IK gjorde en stabil insats när man bortaslog Skoftebyn med 3-0. Försäsongen känns faktiskt ganska lovande hittills för VIK. Det är min känsla hittills i alla fall.

…….

GBK lirade mot forne tränaren Niklas Andersson och hans Hestrafors. Där vann hemmalaget Gerdsken med 2-1 som fortsätter går starkt under 2019. En tröst – om än en klen – för Niklas Andersson var att han hade 25 meter att gå hem efter förlusten. Det är ju ett ganska okej avstånd för en bortamatch.

…….

Alingsås IF har varit på läger i helgen och har där lirat mot Kumla. Det slutade med grönvit seger efter att Ludde Andersson avgjort med sitt 2-1-mål.

…….

Säven/Hol körde över Sollebrunn med hela 5-1 i båda lagens premiärmatcher. Det är nog ungefär så pass mycket det skiljer mellan de lagen i år efter att SAIK tappat en del tunga pjäser och Säven/Hol behållit sin trupp i princip intakt.

…….

På G-vallen möttes två förmodade topplag i våra division 6-serier. Mjörn från Boråssexan och SMSK från Trollhättesexan, och där blev det en storseger för bönderna från Bodarnevallen. Mina lagkamrater till bönder lyckades inte hålla rent från målchanser då målvakten Andreas Olsson Atterdal gjorde flera svettiga parader trots fyra insläppta. Bara att fortsätta gnugga på.

…….

SAIK/SMSK gjorde första matchen under nye tränaren Tobias Jensen. Det blev visserligen en knapp förlust mot hopslagningen från Essunga kommun, men det kan nog bli ganska bra det där ändå för Bjärketjejerna.

…….

Östadkulle gjorde årsdebut genom att lira 2-2 mot Alingsås IF U. Markus Larsson visade att han blir viktig även 2019 med sina båda fullträffar.

…….

Friscos herrar såg ut att ha förlorat med 5-0 mot Åsaka. Sen visade det sig att resultatet var felrapporterat till förbundet och att Frisco istället vann med samma siffror. En fin säsongsstart.

…….

Hemsjös herrar fick inte samma pangstart. 1-3 mot Tollered är nog inget resultat som Mjörn ligger sömnlöst över inför årets derbyn.

…….

Även Annelund lirade årets första match mot förra säsongens kombattant Arentorp/Helås. En målrik historia där Annelund återigen visade sig vara ett strå vassare när man vann med 4-3.

…….

Södra Härene spelade derby mot EFFK i sin säsongsdebut. Där var motståndet bättre och vann med klara 4-1. EFFK lär dock vara vassare i år än 2018 så det säger inte så mycket om Södra Härenes slagstyrka.

…….

Tobias Nordgren – som vi skrev om i torsdags – vann både fredagens och lördagens match i e-allsvenskan medan det sedan blev förlust på söndagen med hela 5-0 mot Örebro. Ändå två av tre för AIK under första spelhelgen.

…….

Förra veckan gjorde jag första fotbollsträningen på ett par veckor. Om allt klaffar blir det ytterligare en i kväll. Det är ju ändå mars månad nu, så det gäller att väcka liv i fotbollshjärnan.

…….

På tal om mars månad så är det den stora DM-månaden i Västergötland. Kommande helg drar tävlingsmatcherna igång, och alla grupper med lokalt intresse finns listade här.

…….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar