ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan från helgen

I den här Bredsidan reder vi ut vad som hände under den lokala fotbollshelgen.

Stora Mellby hade inga som helst problem med att slå in sista spiken i division 6-kistan. Alvhem var som väntat för svagt för att kunna hota och det blev en defilering mot division 5. Jag är ju oerhört partisk i fallet, men jag tycker att SMSK dels är det bäst spelande laget i serien och dels har seriens bästa spelare på några viktiga positioner. Andreas Olsson Attedal är bästa keepern, David Johansson är bästa mittback och framåt spelar Pontus Ahlin i en egen liga . Han må vara lat och loj emellanåt, men när han är på humör finns det helt enkelt ingen motsvarighet till individuell skicklighet i division 6. Återstår att se om han följer med laget upp i femman eller om han nappar från erbjudandet från Holmalund eller lyckas imponera på Vårgårda IK.

Dessutom snackas det om att Alingsås IF vill knyta till sig vänsterbacken Simon Larsson. Han har inställning och fysik för att hävda sig högre upp, medan det blir upp till bevis för att få resten av pusselbitarna på plats om det blir en flytt till grönvitt och division 3.

…………..

Alingsås FC fick sannerligen en drömstart i första kvalmötet med Älvsjö. 2-0 på bortaplan är ett drömläge inför lördagens retur och i min värld ska det mycket till om AFC tappar det här. Visserligen är Olivia Sultan avstängd efter sitt röda kort, men det finns andra offensiva alternativ som kan gå in och göra jobbet.

…………..

Gerdskens BK fick inte alls samma start i sitt kval. Torsk med 4-1 mot Landvetter blir oerhört tufft att vända på, och nu talar det mesta för att säsongen tar slut redan på lördag för GBK. Synd att det ramlade in ett fjärde mål i lördags, en 2-0 seger hade känts görbart men nu när det krävs 3-0 är det så klart tuffare. Men chansen finns, även om den är ganska liten.

…………..

Frisco lyckades inte lugga Töllsjö på poäng i serieepilogen. Det betyder att Töllsjö vinner Alingsåssexan medan Mjörn får spela vidare i kvalet. Med tio raka segrar borde både formen och självförtroendet finnas för att göra bra ifrån sig där.

…………..

I samma kval kommer även Herrljunga att spela. Trots en stark seger på Tånga hed mot VIK FK räckte det inte för att passera Rångedala utan det blir förlängd säsong på Skoghälla. Men en avslutade seger och ett mål av Erik Karlsson var ändå ett någorlunda bra avstamp inför fortsättningen.

Annelund satte punkt för en bra säsong med stabila 5-1 mot Sandhem medan Säven/Hol var nära att skjuta Fristads serieseger i sank. Men Andreas Holméns gäng vann med 4-3 och knep förstaplatsen före Södra Ving.

…………..

Vårgårda IK klarade sitt kontrakt i tvåan redan i torsdags när Åmål torskade mot Vänersborgs FK. Därför var lördagens match mot division 1-jagande Grebbestad inte alls nervös för VIK-anhängarna – trots att det blev förlust med klara 4-0.

Detta var tredje raka säsongen i division 2 för VIK och vi går alltså mot ett fjärde år på den här nivån. Det var oerhört länge sedan vi hade ett lokalt lag så pass länge på en så hög nivå, tror faktiskt inte att det hänt sedan 90-talet när Holmalund härjade friskt i division 2.

Om VIK nu kan ses som ett etablerat division 2-lag? Ja, åtminstone näst intill. Det är stor skillnad på division 3 och 2 och nu har man klarat tre raka kontrakt utan kvalspel. Starkt gjort, alldeles oavsett hur många boråsare man har i truppen.  Att vara attraktivt för spelare utifrån bli viktigare för varje division man går upp, och där har VIK lyckats de senaste åren.

…………..

Tabellsidan ser ut så här när alla lag utom VIK spelat klart.

…………..

Christoffer Krabbe gjorde 42 mål på 22 matcher. Det är det klart mesta någon lokal lirare mäktat med på herrsidan så länge jag varit med i gamet. Vill minnas att Antonia Ferm Sandberg gjorde 53 mål när Holmalund startade om i division 3 för 10-12 år sedan, men trots det är det bara att lyfta på hatten för Krabbes målskörd under 2019.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar