ANNONS:
ANNONS:

Cathrin knyter ihop säcken

Cathrin Rosén sätter i dag punkt för sin säsong som gästskribent. Hon gör det med ett resonemang om AIF:s arenasituation och en uppmaning att gå på lokalfotboll nu de sista höstveckorna.

Då var vi här, nionde och sista texten skall produceras och sen är skrivandet i det här forumet över för min del. När jag tackade ja till detta uppdrag var det med en skräckblandad förtjusning ska jag villigt erkänna. Jag har inte skrivit texter på det här sättet sen skoltiden och hur i hela friden skulle jag komma på innehåll till nio texter!?! Även om stresspåslaget vart högt emellanåt så har det alltid löst sig och ämnen att skriva om har dykt upp längs vägen. Summa summarum så har det varit riktigt skoj att skriva på den här sidan, så tack Jonas för den här möjligheten! 

Fotbollssäsongen har för många lag tagit slut, men i Alingsås har vi ju ett par föreningar som just nu är mitt uppe i kval för att klättra i seriesystemet, flera spännande matcher kvar för dem alltså. En extra tumme höll jag såklart för Alingsås KIK som trots förlust i första kvalmatchen i helgen tog chansen att avancera till division 2!  

Riktigt spännande matcher framöver bjuder även såklart Alingsås IF på som med tre omgångar kvar av Elitettan redan säkrat en kvalplats till allsvenskan och fortfarande även har chansen på en direktplats! Man hoppas som bara den att det går vägen, det hade ju varit oerhört kul med ett allsvenskt lag i Alingsås igen!! Som extra krydda på moset blev vi lottade mot allsvenska suveränen BK Häcken, med flertalet landslagsspelare i truppen, i kommande omgång av Svenska Cupen. Matchen som spelas på Gerdskenvallen onsdag 8/11 klockan 18:30 hoppas vi såklart kommer locka massor av alingsåsare! Det är inte varje vecka spelare och förebilder som Elin Rubensson, Jennifer Falk och Anna Anvegård med flera gästar Alingsås 😊 

En sådan här stormatch vill vi såklart helst spela på Mjörnvallen, det hade varit magiskt med den inramningen, men då både konstgräs och belysning saknas här så finns den möjligheten tyvärr inte. I skrivande stund ser vi även över möjligheten att spela sista omgången av Elitettan på Tånga hed i Vårgårda. Det hade varit väldigt roligt att kunna ge Vårgårdaborna möjligheten att se en Elitmatch hemma på deras egen fina anläggning samt att ur ett ekonomiskt perspektiv hade det också varit en stor fördel då priset att spela där jämfört med i Alingsås är blott en tredjedel.

Arenafrågan blir ett problem för oss när säsongen är lång och kraven på matcharena från förbundet inte uppfylls på Alströmervallen eller Noltorpsvallen. För våra ungdomslag blir det också bökigt när nästan halva årets träningar inte kan bedrivas på Mjörnvallen. Det blir en utmanande logistik för våra ledare att köra material till och från träningarna och faciliteter som omklädningsrum och toaletter behöver vi hyra i anslutning till konstgräsplanerna. Halva året blir ju inte heller Mjörnvallen en mötesplats för våra medlemmar då lagens träningar är utspridda runt om i Alingsås, vilket såklart är väldigt trist. 

Oavsett var matcherna spelas och vilket lokalt lag man håller på så hoppas jag att alingsåsarna tar sig ut och hejar fram sitt lag på plats, den tolfte spelaren är inte att underskatta och alla föreningar behöver sin publik! Unga fotbollsspelande tjejer och killar behöver få se sina lokala förebilder spela live, många drömmer ju om att en dag få spela i sin förenings representationslag och själva vara den där förebilden. En liten uppmaning till alla alingsåsare, ta med familj, vänner, ditt fotbollslag, dina arbetskamrater och kom och se en fotbollsmatch live under de närmsta veckorna 😊 

Dags att avrunda skriveriet, det ska bli spännande att se vilka som får stafettpinnen och bli nästa års skribenter. En annan sak som avslutas efter den här säsongen är Korvarna FC. Den här säsongen går vi faktiskt obesegrade genom serien och tar följaktligen hem guldet! En bra ursäkt att sluta med andra ord, med flaggan i topp 😊 I över tio år har vi krigat på med Korvarna och så kul vi haft!! Nu säger våra kroppar ifrån och våra motståndare är alldeles för unga. Vi kanske dyker upp i någon inomhusturnering framöver men seriespelet lämnar vi till de yngre!  

Tack för mig och tack för att ni tagit er tid att läsa mina texter, det har som jag redan nämnt varit riktigt sköj detta!! 

CATHRIN ROSÈN
Födelseår: 1980.
Familj: Gift med Martin, döttrarna Isa (15), Ella (12) och Alma (7).
Bor: Kavlås i Alingsås.
Klubbar i karriären: Som spelare Holmalunds IF, Sils IF, Alingsås KIK och som ledare Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås, IF och KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Klubbchef i Alingsås IF samt pålitligt hejande förälder i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar