ANNONS:
ANNONS:

Christer tackar för sig

Över tio månaders har gått sedan debuten. Men i dag bjuder Christer Hallén på sin sista text här på sajten.

Då har tillfället kommit då det är dags att runda av för min del vad gäller skrivandet här på Lokalfotboll. Jag måste säga att det har varit oerhört roligt att få skriva om domarskapet och jag vill tacka Jonas som valde att låta en domare vara med och agera gästskribent i år! Jag hoppas att ni läsare har uppskattat både de mer personliga texterna om mitt domarskap samt de mer allmänna texterna om domarskapet i stort.

Säsongen för oss domare börjar precis som för de flesta övriga i fotbollsfamiljen att lida mot sitt slut. Mina sista matcher för säsongen har varit otroligt inspirerande och utvecklande där det i flera fall har handlat om lag som spelat för både avancemang och överlevnad.

Idag (onsdag) så dömer jag troligtvis min sista match för säsongen och det är en U21-match på Borås Arena mellan IF Elfsborg och IF Brommapojkarna. Denna match avgör helt vilket av lagen som får spela SM-final i början på november, således en oerhört kul match att avsluta säsongen med!

Under året så har jag totalt haft 8 stycken observationer på mina matcher vilket jag är väldigt nöjd med, att få såväl positiv som negativ kritik direkt efter match hjälper en verkligen att utveckla sitt domarskap. Kritiken kan såklart handla om specifika situationer men oftast så handlar det istället om hur man agerar i sitt ledarskap i stort samt hur man exempelvis löper och positionerar sig för att få den optimala placeringen för varje unik matchsituation.

När sista matchen för säsongen är dömd så kommer en lite nervös period där man förväntansfullt väntar på samtalet från sin coach som ger sin syn på säsongen i stort samt hur man ligger till för eventuell upp eller nedflyttning i divisionssystemet och precis som för en spelare/tränare så är prestationen avgörande för om man ska få chansen att få ta nästa Steg på utbildningstrappan.
För egen del så hoppas jag såklart att jag får chansen att gå Steg 4 som i så fall skulle ge mig chansen att mäta mig med övriga domare i landet för att bli behörig att döma div.1 herrar.

Jag har haft mitt genomgående bästa och roligaste år någonsin där jag upplevt en hög respekt för mig och mina team. Att man inte är överens om varje domslut är såklart självklart men man kan fortfarande uttrycka sig på ett respektfullt sätt mot varandra.

Jag skulle sedan vilja runda av mitt skrivande med att verkligen pusha för en fortsättning med denna fantastiska sajt. Jag vet att vi är väldigt många inom domarfamiljen som följer sidan regelbundet och en måndag utan en matig Bredsida är en ingen vanlig måndag! Jag kommer definitivt att registrera mig som prenumerant den dagen som det förhoppningsvis är dags för det!

Tack för mig och tveka inte att höra av er till mig eller någon av mina domarkollegor om det är så att domarskapet har väckt nyfikenhet hos någon av er läsare!

FAKTA CHRISTER HALLÈN
Födelseår: 1985.
Familj: Mamma, pappa, en äldre syster och en äldre bror.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Gräfsnäs IF, Sollebrunns AIK, Långareds BoIS, Alingsås FDK (Domarklubb).
Lokal favoritklubb: -.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Domare.

Lämna en kommentar