ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Efter en innehållsrik långhelg försöker vi summera det som hänt i en Bredsida.

Jag var på plats för att se Holmalunds trendbrott i torsdags. Segern mot Haga satt ganska hårt inne, men när väl HIF slet sig loss från gästernas spelmässiga grepp med knappa halvtimman kvar tycker jag att hemmalaget spelade av matchen ganska bra. Både Felix Martinsson och André Nilsson gjorde comeback och det råder inget tvivel om att de tillför en ny dimension. De visade både självförtroende och kvalitéer redan i torsdags och blir så klart ännu bättre av fler träningar och fler matcher.

Det var också mentalt viktigt för HIF att få känna på segerns sötma igen. Två av målen gjordes trots allt utan Nilsson och Martinsson på planen och det visar att laget kan prestera även utan den duon. Linus Krantz utvisning blev Hagas biljett in i matchen, men utan den tror jag att HIF hade vunnit betydligt mer bekvämt. Så stabilt såg det ut första 40 minuterna.

Men en fluga gör ingen sommar. Holmalund är kvar under strecket och i nästa omgång väntar bottenkollegan IFK Skövde. Bara att ladda om satsa på tre nya pinnar där. Då är förresten Linus Krantz avstängd och jag antar att Niklas Prytz då inleder mellan stolparna om inte Jonathan Ahlqvist är med i snacket. Prytz gjorde kanske ett något flaxigt intryck när han hoppade in mot Haga, men han tog hand om i princip allt som kom emot honom vilket måste betraktas som ett mycket bra inhopp i ett inte helt lätt läge.

…………………….

En annan trend som bröts i torsdags var Gerdskens. Årets första förlust blev ett faktum när IFK Tidaholm vann med 1-0, och dessutom blev Fronken Johansson utvisad.

…………………….

Alingsås FC satsade på stort i lördags när man lanserade sitt nya hemmaställ i samband med matchen mot Rävåsen. Resultatmässigt gav det ingen effekt då gästerna vann med 3-0.

…………………….

Vårgårda IK kryssade för andra matchen i rad borta mot Nordvärmland. VIK står därmed kvar utan seger just ovanför nedflyttningsstrecket. Frågan är om inte det är just det strecket VIK får sikta in sig på att vara på rätt sida om framöver och helt enkelt se allt annat som en bonus.

…………………….

Alingsås IF tappade mycket oväntat poäng mot jumbon Södra Ving. 1-1 på hemmaplan tror jag ingen grönvit är särskild nöjd med, och det understryker också att man måste gå till jobbet varje dag om man vill vinna fotbollsmatcher. Noterbart är att James Clarks nolla fortfarande är intakt då det var Axel Schill som vaktade kassen den här gången.

…………………….

Det var dubbla derbyn i 0322-femman förra veckan. Sollebrunn fick äntligen lite utdelning när man vann borta mot Herrljunga med 2-1. Starkt gjort, och nu är SAIK med i tabellen på ett helt annat sätt. Hampus Nilsson från AIF debuterade för Bjärkelaget och dessutom snackas det om att Jonny Larsson närmar sig comeback, och det vet vi ju alla vad han kan åstadkomma på den här nivån.

På Lenavallen vann Säven/Hol med 2-0 och hakade då på i toppen av tabellen. För ÖSK är det dock fortsatt nattsvart efter fjärde raka nederlaget. Mitt tips med ÖSK som en pigg nykomling ser man med andra ord inte mycket av än.

I samma serie torskade VIK FK mot topplaget Borås AIK och därmed tappar Niclas Spinghs mannar mark i tabellen.

…………………….

Söndagens derby på Bodarnevallen blev en ensidig historia. Hemmalaget vann med hela 5-0 och Hemsjö fick vända hemåt utan poäng och kvar i botten av tabellen.

…………………….

Ett annat söndagsderby var det i fyran mellan Södra Härene och Östadkulle. Där var ÖSK klassen bättre och vann med samma siffror som Mjörn gjorde. Det vill säga 5-0, efter bland annat tre baljor av Yohanna Friborg.

 

…………………….

Skador hör tyvärr fotbollen till. Några som drabbats av det på senare tid är Marcus Heed och Hanna Emanuelsson som båda är borta från fotbollen ett tag. KIK:s måldrottning har dragit en baksida medan Heed har fått samma problem som i höstas och nu måste vila minst till augusti månad.

…………………….

Södra Härene tog en stark pinne mot topplaget Tråvad/Larv när man spelade 1-1. Topplag och topplag förresten. Kanske är det så att Annelund är Falköpingssexans enda topplag och att övriga kör en egen tävlan om att bli best of the rest? AIF:s 9-1 mot Vartofta var ännu ett tecken på att så är fallet. På torsdag möts just Annelund och Tråvad/Larv och då får vi kanske ett tydligare svar på frågan.

…………………….

Patrik Kula Karlsson fortsätter att göra mål för sitt Långared. I går gjorde han båda när BoIS lirade 2-2 mot Alvhem.

 

…………………….

När SMSK spelade 1-1 mot Halvorstorp gjorde undertecknad debut som speaker. Min – så klart partiska – åsikt är att SMSK var värt mer än en poäng efter den spelmässiga insatsen.

…………………….

På tal om SMSK gick klubbens grymma loppmarknad av stapeln i lördags. Härligt att se en hel förening sluta samman kring ett arrangemang som levat i många, många år nu. Fint väder var det också, vilket självklart hjälper till att höja nettoresultatet för den lokala sportklubben.

…………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar