ANNONS:
ANNONS:

Delad pott i toppmötet

TV: Toppmötet på Tånga hed mellan Vårgårda IK och Götene IF slutade 1-1.
– Vi visar bra moral med tanke på utvisningen direkt i andra halvlek, säger tränare Stefan Strind.

Referatet med Jonas

Benjamin Hacker öppnade målskytte på Tånga.

Lagom till matchstart öppnade sig himlen på Tånga hed och sedan återkom skurarna med jämna mellanrum. Det gjorde det hela lite chansartat, och både Jocke Berg och Niklas Eriksson var nära att ställa till det för hemmalaget i den första halvleken. Men istället för mål i baken var det VIK som utnyttjade ett misstag av Götenes försvar. En bakåtpassning blev på tok för lös och med Rickard Hägg på mellanhand var det en smal sak för Benjamin Hacker att runda målvakten och bredsida in 1-0.

Det fanns ytterligare ett par målchanser för VIK före paus, men faktum är att Götene skapade snäppet fler. Kvitteringen kom också logiskt med halvtimman spelad och det var ett mycket elegant anfall när Götene broderade sig fram centralt i banan och Christoffer Apell avslutade det hela i öppet mål. Sista kvarten sjönk kvalitén i matchen och när Alingsåsbördige Mirza Beculic blåste av för halvtid var det fortsatt 1-1 på resultattavlan.

– Tycker att märktes att det var två topplag. Götene spelade bra i första halvlek och det var tufft för oss. Vi sa att vi skulle försöka bli mer rejäla och aggressivare i andra halvlek, säger Stefan Strind.

Tre minuter in i den andra akten kom Anton Vilstrup steget efter och drog ner i Götenespelare. Det renderade i vänsterbackens andra varning, vilket satte hemmalaget i numerärt underläge resten av matchen. Minuten senare var John Eriksson nära att ge Götene ledningen, men Niklas Eriksson räddade till hörna.

Utvisningen gjorde att Karl-Anton Pettersson flyttades ner ett hack på vänsterkanten och att Benjamin Hacker drog sig ut till vänster och lämnade Jonas Aronsson som ensam anfallare. Pettersson var dock en frejdig vänsterback och fyllde på framåt gång efter gång. Det gjorde att VIK kunde hålla uppe spelet väl trots en man mindre, även om de där heta chanserna inte skapades.

Inte heller Götene lyckades hitta igenom på offensiv tredjedel utan båda lagen bevakade den poäng det hade, och det hela slutade 1-1 efter en tämligen odramatisk slutkvart. Ett långskott av Karl-Anton Pettersson och en nick över av Jocke Berg samt ett lågt skott av Götenes David Gustavsson var det närmsta ett avgörande vi kom, men mer än så blev det inte.

– Götene fick svårare i andra halvlek när de skulle föra matchen med en man mer samtidigt som vi gjorde det bra. Tycker nog att vi skapade mer än dem i andra halvlek och kunde faktiskt av avgjort, säger Stefan Strind.