ANNONS:
ANNONS:

"Den fysiska statusen bland fotbollspelare är riktigt viktig"

Lars-Petter Björk skriver i dag om vikten av den fysiska statusen och om sin nye pendelpolare Christoffer Krabbe. Allt under vinjetten Gästskribenterna.

LP

Vi har haft en lagom lång sommarvila med VIK FK. På fredag möter vi Säven/Hol som gjorde en strålande vårsäsong. Vi har tränat i två veckor och innan dess har grabbarna haft ett träningsprogram i tre veckor som skötts bra av de flesta.

Jag tycker verkligen den fysiska statusen bland fotbollspelare är riktigt viktig. Vältränade, starka och konditionsstarka är tre basegenskaper som ger en rätt förutsättningar för att lyckas på planen. Snabbhet är en annan basegenskap som är viktig men är man inte snabb är det inte så lätt att träna upp den eller vad säger du Mökander?
Men visst går det.

Är man detta så har man oftast rätt karaktär också, man vet vilket hårt jobb det kan krävas för att få jubla med sitt lag efter ytterligare tre goa poäng.
Läste att Zlatan (eller någon av hans medarbetare) skrev något sånt här:
”Jag kommer inte i form, jag håller mig i form”.

***

I VIK FK har vi åtta raka utan förlust (en gills tyvärr inte…FC Alingsås) och vi har ett ganska skönt avstånd ner till nedflyttningsstrecket.
Vi börjar med två derbyn först Säven/Hol och sen Herrljunga.
Två matcher som vi verkligen vill vinna, dels för att det är derbyn, dels för att förlänga vår fina svit, men främst för att vi har gruvlig revansch att utkräva efter vårens skitmatcher mot dessa lag.

***

Nyförvärvet från i somras Christoffer Krabbe och jag har blivit pendelpolare till Vårgårda i och med hans ankomst. Mycket trevligt, det enda dumma är att jag oftast måste köra då han har en leasingbil där han varit för snål med milen…

Krabbe som spelar med mycket känslor och passion och har höga krav på sig själv och sin omgivning.
Ibland kan det bli för mycket och han gör en för stor grej av allt, men på sina 5-6 matcher med VIK FK är det bara en incident där det blev lite fel, annars har det inte varit några problem.
Känns som någon vuxit upp. Vilket är riktigt kul.
Kommer Krabbe upp i toppform (haft skadeproblem så inte i topptrim precis…) så finns det inte många anfallare i trakten som är hetare framför mål.

***

Avslutar med lite VIK FK-tugg…

Kollega Springh spelade lite i en träningsmatch i lördags. I en luftduell hoppade han lite för tidigt och missade bollen, vilket ledde till kanonläge för gästerna.
Blomman ropade då:
– Du tappar ju höjd när du hoppar.

Annars var kollegan klockren.

Hörs om fem veckor
LP

FAKTA LARS-PETTER BJÖRK
Födelseår: 1984.
Familj: fru Jenny, William 4, Molly 1.
Klubbar i karriären: Holmalund, VIK, Gerdsken, VIK FK.
Lokal favoritklubb: Holmen och VIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande tränare i Vårgårda IK FK.

Lämna en kommentar