ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

I kväll spelas årets första Alingsåsderby i division 3. Mötet mellan Holmalund och Gerdsken är också överst på dagens lista.

Holmalunds IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: GBK hade full pott innan genomklappningen senast, medan Holmlund imponerat och ännu är obsegrat. André Nilssons avstängning svider för HIF, medan GBK får tillbaka ett par pjäser som var borta senast. Vidöppet, så jag drar till med kryss. Men skulle någon tvinga mig att välja en segrare skulle det blir HIF.
Tips: 1-1.

Vårgårda IK – Grebbestad
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Två målsnåla lag som båda är med och skuggar i toppen. Kan VIK hålla nollan ännu en gång, även när förre storspelaren Jonas Henriksson står för motståndet? Det kan bli tufft, men hittar man rätt framåt kan det bli en pinne ändå.
Tips: 1-1.

Holmalunds IF– Sundsvall
Serie: Elitettan.
Kommentar: Sundsvall är utan poäng hittills och jag tror att det lossnar för HIF framåt nu. Dags för en ny trea och lite nätrassel.
Tips: 4-1.

Långared – Stora Mellby
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Prestigeladdat Bjärkederby där hemmalaget och fullpoängaren Långared måste gälla som favorit. Men SMSK är bra i sina bästa stunder och har skyttekungen Emanuel Kwasi en bra dag kan det räcka långt. Men ett rutinerat BoIS får tipset.
Tips: 2-1.

Östadkulle – Hemsjö
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: ÖSK har inlett övertygande men även Hemsjö har tuggat igång efter premiärraset. Men hemma på Lenavallen tror jag att Östadkulle till slut maler ner HIF och tar tre poäng.
Tips: 3-1.

Östadkulle – Södra Härene
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Två obesegrade gäng möts i detta derby, även om SHIF endast lirat en match. Svårtippat, men efter Östadkulles fina start i serien måste jag ge dem tipset. Men SHIF brukar ta ett par fina skalper per år, så stämmer det för gästerna kan det mycket väl bli poäng.
Tips: 4-3

Lämna en kommentar