ANNONS:
ANNONS:

Derbyvecka på programmet

En ny vecka avklarad och nu går vi in i en intressant derbyvecka där stormötet Vårgårda IK – Holmalunds IF avgörs på lördag.

Bredsidan_Inges_2

Det är verkligen ett oerhört intressant möte på Tånga hed på lördag. Efter att HIF inlett serien något bättre den första månaden har det på senare tid tippat över till en ganska klar fördel för VIK. Holmalund har tappat i både prestationer och resultat, och även om det till viss del kan förklaras av skador är det ändå en sanning. Senast blev det 0-0 mot Gnosjö, och där var det enligt rapporterna i första hand målskyttet som klickade. VIK har å sin sida gått mer eller mindre som tåget och 3-0 borta mot Åsarp/Trädet var just en sån där klar och tydlig seger som ofta kännetecknar en serieledare.

Om man med fem dagar kvar till matchen ska försöka tippa något måste det bli i hemmafavör. Visserligen vann HIF på Tånga i höstas, men som läget är nu tror jag att lagmaskinen VIK maler ner motståndet. Men om Holmalund sätter sitt försvarsspel, är aggressivt och vinner boll hyfsat högt upp i banan finns alla möjligheter att skapa målchanser. För även om Vårgårdas försvar imponerat får det så klart problem om det inte hinner organisera sig innan André Nilsson, Oliver Östlind och Markus Wiland sätter fart på sina trumpinnar till ben.

………………………

Holmalunds damer föll ihop mot Älta och har nu en poäng på de två senaste matcherna mot bottenlag. Det är oväntat lite.

………………………

Frisco ångar däremot på. Tre nya poäng på kontot efter 2-0 borta mot Ulricehamn.

………………………

I fyran vann Alingsås IF seriefinalen mot Hestrafors. Det var första halvlek som ordnade det hela, då första 45 var klass rakt igenom.

………………………

Tror att Andreas Johansson är lite besviken över att han bara gjorde ett mål mot Hestrafors. Det kanske han ska vara också, men satan vilken spelare han är i division 4. Helt komplett på den här nivån, och känslan var det kunde bli mål varje gång han hade bollen.

………………………

Gerdsken har nu tvåa raka segrar. Borta mot jumbon fixade Marcos Ramalho kalaset med sina två fullträffar.

………………………

Sollebrunns herrar har efter den strålande inledningen nu en poäng på de två senaste. Fortfarande serieledning, men ”bara” men två poäng.

………………………

Spark körde över Hemsjö med 7-1. Tala om islossning, i synnerhet för Marcus Pettersson som stänkte dit fem baljor. Han kan mer än att skjuta slagskott från blå.

………………………

Alingsås KIK tog en mycket övertygande seger på Lenavallen. Det var något överraskande för mig, och tipset i Helgens Hetaste var inte mycket att skryta med den här veckan.

………………………

Rangin Danish var söndagens spelare i Södra Härene. Hon gjorde båda målen när SHIF tog en oerhört viktig trea i bottenmötet med IFK Trollhättan.

………………………

Vad har hänt med VIK FK? Vändningen från 0-2 till 3-2 borta mot Annelund var tredje raka segern och mycket imponerande. Om laget gör rent hus resten av säsongen kan ju tipset med dem som tabellfyra slå in.

………………………

Säven/Hol. Vad händer med Säven/Hol? Hur bra är egentligen Säven/Hol? Efter senaste segern skapade spelarna själva hashtagen #visesifyran, och eftersom man uppenbarligen inte kan sluta vinna är den ju högst relevant.

………………………

Sollebrunns damer har det tufft i trean. Fem matcher, fem förluster och endast fem gjorda mål framåt.

………………………

Den klart tråkigaste nyheten senaste veckan var att FC Alingsås lägger ner verksamheten. En smärtsam påminnelse om att en förening är så mycket mer än bara ett representationslag. Skänk därför en tanke till de föreningsmänniskor som håller just eran klubb vid liv år efter år. För det är inget som går av sig självt.

………………………

Det är inte bara på Tånga det liras derby i veckan. På onsdag drabbar Sollebrunn och Långared samman på Nya Bjärkevi.

………………………

Jag tappade min telefon i skogen i lördags. Panik uppstod. Jag sprang och hämtade frugans telefon och gick samma slinga som tidigare, ständigt ringandes till min egen i hopp om att höra ringsignalen. Taktiken lyckades och jag kunde till slut uppdatera mig om hur det gått i den lokala fotbollen.

………………………

På torsdag är tanken att en ny Förstafemma ska presenteras. Förslag på heta spelare ute i lagen tas tacksamt emot.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Derbyvecka på programmet”

  1. Tycker att Hemsjö dam kan nämnas . 5:e raka segern i lördags. Vinst med 1 – 7 på bortaplan. Det går bra nu som någon sa.

    Håkan

    Svara

Lämna en kommentar