ANNONS:
ANNONS:

”Det bästa laget är en go’ blandning”

Elin Svantesson skriver i dag om hur läger och lagaktiviter är viktiga för sammanhållningen och om hur en blandsning av olika personlighetstyper är det bästa för ett lag.

Dags för mitt andra inlägg och om jag ska vara helt ärlig med er har min delaktighet varit något bristande de senaste veckorna. Min fokus har legat på min egen rehab, utbildning och arbete. Men nu är det mars och man hör fåglarna kvittra när man går utanför dörren, och med våren kommer också lite ny energi och nya roligheter att se fram emot. Frisco dam har hittills spelat tre träningsmatcher och fått en blandad start med en vinst och två förluster. På lördag väntar nästa match mot Jitex, vilket jag tror blir en rolig utmaning. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har det varit lite mycket skador, och fokus just nu för våra tränare och spelare, förutom att bygga på en bra spelstrategi för säsongen, är att förebygga fler skador.

Många lag börjar planera för träningsläger och kick-off för att höja lagandan och få de nya att på riktigt känna sig som en del i gänget. Med dessa lagstärkande aktiviteter, som är minst lika viktiga som fysträning inför säsongen, gäller det att alla får hitta sin roll i laget. För att bli ett starkt lag krävs alla personlighetstyper: Den trygga ledartypen, den omhändertagande kompisen, den energisprudlande som alltid kan liva upp stämningen, den som pratar först och tänker sen, den som alltid tar tag i saker och den som alltid dricker lite för mycket på lagfesterna.

Detta är bara några exempel, men jag är övertygad om att när ni läser detta kommer en person eller flera personer dyka upp i huvudet för varje exempel. Det är detta som är det bästa med lagsporter. Det finns inget praktexempel på hur en bra lagkamrat ska vara, för att det bästa laget är en go’ blandning.

För ett år sedan var stämningen på topp i Friscos damlag som planerade sin packning inför träningsläger på sydligare breddgrader. Kl 03 hämtade bussen upp ett gäng något trötta men oerhört taggade tränare och spelare för att släppa av på flygplatsen i Landvetter. Resan till Malaga var oförglömlig med mycket träning och fotboll, men också nollning, andra lagaktiviteter och pina colada.

Favoritminnet var nog när underbara Lovisa Andersson fick chans att uppleva sina artistdrömmar i en karaokebar på Malagas gator till låten Mjölkebil. Eller när hela laget stod i eld och lågor för att All Inclusive-bandet inte inkluderade några drinkar i baren. Vår krigare Cilla gav sig dock inte i kampen mot hotellet och det tog inte lång tid innan våra band uppgraderades och det sörplades på drinkar hej vilt. Vad som blir årets aktiviteter återstår att se men jag är övertygad om att det blir lika lyckat trots att det inte blir i Spanien.

Och med detta avrundar jag mitt andra inlägg. Tack till er som läst! / Elin

ELIN SVANTESSON
Födelseår:
 1999.
Familj: Sambo Tim och hunden Melvin. Mamma Linda, pappa Fredrik och syskonen Albin, Emma och Alva.
Bor: I Vårgårda.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK och IK Frisco.
Lokal favoritklubb: IK Frisco.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i IK Frisco.

Lämna en kommentar