ANNONS:
ANNONS:

Det ideella arbetet är inte över

Linus Holmqvist skriver i dag om hur det ideella arbetet fortsätter trots att fotbollssäsongen är över.

Vi börjar närma oss slutet nu. Detta är min näst sista text, lite vemodigt. Men allt har väl ett slut?

Det har varit otroligt kul att få sitta här lite smått halvstressadpå söndagarna för att få ihop dessa texter. Det har givit mig mycket, inte bara av all glad respons men även insikt om mig själv, min förening och mycket annat. Men som sagt är ju detta inte den sista texten så vi lämnar tacktalet till nästa gång.

Ett annat slut som nu har kommit är fotbollssäsongen 2023. Division 6 fick sitt slut under dagen och det var väl ganska väntat, efter att ha gått nästintill obesegrade ur serien så är man väl värd att vinna och vi önskar City ett stort lycka till i division 5 nästa år!

För vår egen del är vi inte helt nöjda med placeringen i år. Men det är inte alltid som allt klaffar och vi får blicka fram och analysera året som varit och ta med oss de bra bitarna och utveckla de mindre bra bitarna. Tycker dock att vi har gjort flertalet bra matcher, även om resultatet inte varit med oss riktigt. Våra damer hade dock ett bättre avslut på säsongen och tog hem en härlig 2-0 vinst mot FC Kabel Åttio!

Att säsongen har tagit slut betyder inte att det ideella arbetet har tagit slut. Det arbetet pågår året runt. Dygnet runt höll jag på att skriva, vissa gånger kan det nästan kännas så men återigen vilket jag har skrivit tidigare, det är så himla värt allt arbete när man får se all glädje som utspelar sig på Byvallen!

Ett arbete som består av många olika arbetsområden, vissa mer invecklade och jobbigare än andra. Vi är många som gör detta jobb för att kunna få verksamheten att bedrivas året runt och det behövs alltid fler! Ju fler man är desto lättare blir alla arbetsområden att utföra. Det är därför väldigt viktigt att vi arbetar med hur vi når ut till alla föräldrar där ute för vi har potentiellt hur många ideellt arbetande som helst där ute men vi måste bli bättre på att nå ut till alla dessa och samla in dem i den otroliga värme och glädje ett föreningsarbete ger!

Just nu ligger mitt fokus på att planera inför vårt årliga julevent på Byvallen, Jul på Byvallen. När pandemin slog till så fick vi se över vår förra tradition med Basar i Ingaredshallen som HIF har haft som arrangemang i cirka 40 år. Ett tråkigt beslut att lägga ner men restriktionerna gjorde så att det var helt omöjligt att arrangera.

Med en nyare publik med andra behov så var det även ett beslut som kom rätt i tiden. Basaren hade sin charm men passade inte riktigt in 2023 vilket gjorde att vi valde att tänka om helt vilket resulterade i ett evenemang utomhus på vår kära anläggning på Byvallen. Att även kunna involvera vår motorsektion gör det även ännu roligare, våra motorburna ungdomar planerar hela november på hur de skall ”klä” ut sina bilar för att få till det bästa Epa-lussetåget möjligast!

En annan uppgift som tar mycket tid är planeringen av ett eventuellt nytt klubbhus. Vårt nuvarande har gjort sitt och för att kunna utveckla vår verksamhet ännu mer och ta steget in i framtiden så är behovet stort av nya faciliteter. Just nu är vi i planeringsskedet så inget är ännu bestämt och det är många steg kvar innan vi kan besluta om att sätta spaden i marken eller ej.

Jag får dessvärre avsluta denna text här och nu, sjukdom har dessvärre gjort mig sängliggandes och jag har inte haft möjlighet att skriva så mycket som jag hade hoppats på. Tar med mig mina resterande tankar till nästa gång!

LINUS HOLMQVIST
Födelseår: 1992.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ordförande och spelare i Hemsjö IF samt medlem i Matchmiljögruppen i VFF.

Lämna en kommentar