ANNONS:
ANNONS:

”Dia” tvingas tacka nej till landslagsträning

Gerdskens Mohammed ”Dia” Salih är korsbandsskadad. Det betyder att han missar stora delar av 2018, både med GBK och det irakiska U21-landslaget dit han var inbjuden till provträning.

Dia kom från Irak till Sverige för sju-åtta år sedan. Han kom fram som lovande försvarsspelare i Holmalunds IF men har spelat det mesta av sin seniorfotboll i Gerdsken. I år charmade han många med sitt frejdiga och tekniska ytterbacksspel fram till att korsbandet slets av mitt under brinnande säsong.

Nu väntar han på operation för att få ordning på knäet igen, men han missar mycket fotboll under det närmsta året. Dels i princip hela säsongen med Gerdsken i divison 3 och dels sin debut i det irakiska U21-landslaget.

– Jag var nere för några år sedan och tränade lite med pojklandslaget. Jag kom ganska nära tränaren och hans son och nu är det samma tränare som har hand om U21-landslaget. När vi hade kontakt ville han se mer av mig så jag skickade ner några matchklipp som pappa hade filmat och efter det blev jag nerbjuden, berättar Dia, som dock understryker att det inte handlade om ”riktiga” landskamper.

– Jag skulle ha åkt ner och tränat med dem i två veckor nu efter årsskiftet för att visa upp mig helt enkelt. Det känns så klart väldigt tråkigt att det inte blir av.

Men tillbaka till fotbollsplanen ska han, trots att han kan få vänta på operation i flera månader.

– Jag träffade läkaren i dag och fick beskedet att det är fem-sex månaders väntetid. Men jag ska försöka få en tid snabbare än så och sen köra stenhårt med rehab så fort det går. Jag ska tillbaka och spela fotboll igen, det finns inget annat.

Lämna en kommentar