ANNONS:
ANNONS:

Division 2 norra

I dag tippar vi division 2 norra Götaland, där Vårgårda IK ska försöka klara kontraktet ytterligare ett år.

Toppen: Grebbestad var tvåa i fjol och ska vara med i toppen även i år. Tillsammans med från ettan degraderade Oddevold tror jag att vi har toppduon, med Stenungsund och storsatsande  Vårgårda IK som främsta utmanare.

Botten: Åmål kvalade sig kvar med ett nödrop i höstas och får här jumboplatsen. Ahlafors är nykomling, och får rimligen kriga för nytt kontrakt, precis som Vänersborgs IF och IF Karlstad som ställer ett mycket ungt lag på banan. Nordvärmland är ett lurigt gäng – men brukar på något sätt alltid få ihop ett lag som räcker till nytt kontrakt.

Med lokala ögon: Vårgårda IK är nu att betrakta som ett etablerat division 2-lag. Dessutom har våren bjudit på flera spektakulära värvningar så rutinen och kvalitén i en startelva finns absolut för att vara med i toppen. Över halvan ska det absolut bli med den här truppen, allt annat vore ett sporstligt misslyckande. Särskilt i år då jag bedömer mittenskiktet av serien som något svagare än de senaste åren.

VIK har i mina ögon också fått en bra lottning på serien. Karlstad borta och sedan IFK Tidaholm hemma är två matcher som kan ta VIK till serieledning inför sommaruppehållet.

 1. IK Oddevold
 2. Grebbestad
 3. Vårgårda IK
 4. Stenungsunds IF
 5. Gauthiod
 6. Sävedalens IF
 7. Vänersborgs FK
 8. Lidköpings FK
 9. IFK Tidaholm
 10. Nordvärmlands FF
 11. IF Karlstad
 12. Ahlafors IF
 13. Vänersborgs IF
 14. IFK Åmål

Lämna en kommentar