ANNONS:
ANNONS:

Dramatik på repmötet

På torsdagen hölls årets representantskapsmöte i Västgötafotbollen. Vårgårda var orten där alla frågor utom en fick sitt svar. Därför vet vi inte hur herrarnas division 6 kommer att se ut.

Det hela började med att den för några år sedan så infekterade frågan om damernas U-lag ska få spela i A-lagsserier. Då röstades det nej på den frågan, men nu var det annat ljud i skällan när ja-sidan vann med 40-27 i röster. Det betyder att det kan dyka upp U-lag i damernas A-lagsserier redan 2019.

Efter det skulle antalet avbytare i distriktsserierna bestämmas. VFF:s förslag var att ändra från sju till fem, men bland annat Alingsås IF talade emot det förslaget med anledning av att sju avbytare ökar chanserna att slussa in unga spelare i A-lag. Sedan röstades VFF:s förslag ner så det blir fortsatt sju avbytare tillåtet.

IFK Trollhättan hade lämnat in en motion om att byta indelning i herrarnas division 4, från norr och söder till öst och väst. Den fick inget gehör på mötet utan röstades ner.

Skepplanda föreslog i sin motion att domarkostnaderna skulle delas mellan de två spelande lagen i herrfyran och damtvåan. Där bestämde mötet att domarkostnaden ska delas mellan lagen i herrfyran, men eftersom damtvåan innehåller lag utanför Västergötland kan inte det bestämmas här. Men VFF ska ta frågan vidare till SvFF.

Valtorps motion om att maximalt tillåta tolv spelare i matchtruppen till niomannamatcher röstades ner. Fortsatt större matchtrupper där alltså.

Slutligen röstade repmötet igenom Törebodas förslag att tillåta pojkar i flicklag, dock upp till 12 år istället för 11 som det stod i motionen och maximalt två killar per match.

Sen var det dags för fastställandet av serierna. I division 5 bytte Sandhult plats med Tvärred/Vegby, så att de senare ställs mot ”våra” lag i mellersta femman.

I sexan var det enligt mina rapporter många åsikter från lagen som ventilerades. Bland annat fick Gullspång igenom ett nytt förslag i norra distriktet.

Tittar vi i vårt område ville Sjövik byta från Trollhättesexan till Alingsåssexan. Men då skulle det bara bli nio lag kvar i Trollhättgruppen, vilket Stora Mellby inte tyckte var särskilt lyckat. Det hela slutade med att styrelsen ska titta på ett nytt förslag för de båda serierna och återkomma i frågan. Därför får även vi återkomma till hur Trollhättesexan och Alingsåssexan ser ut 2019.

I övrigt fastställdes serierna enligt de förslagen som låg. De kan ni se här.

Lämna en kommentar