ANNONS:
ANNONS:

Emil testar i division 2

Emil Johansson lämnar Herrljunga SK och division 5. Nästa anhalt blir Vårgårda IK och division 2.
– En stor utmaning, men det ska bli väldigt roligt, säger 22-åringen.

Emil Johansson har varit en av Herrljungas bästa spelare de senaste åren. Men sin kreativitet och blick för spelet har han varit en viktig kugge i det offensiva spelet. Men nu vandrar han vidare i karriären när han byter till traktens bästa lag, Vårgårda IK.

– Jag kände att jag inte kunde tacka nej till den här chansen. Det är inte säkert den kommer tillbaka någon annan gång, säger Emil, som tränat med VIK i fyra veckor.

– De ringde ganska snart efter serien var slut och det har känts bra på träningarna. Det är ett annat tempo, men jag känner redan nu att jag har höjt mig på de här veckorna. Sen är det klart att det kommer bli tufft att ta en plats men jag känner mig redo för att ta fajten för att få spela.

Emil är HSK-kille från barnsben, men väljer nu alltså att lämna moderklubben.

– Inget lätt beslut, men ibland måste man tänka på sig själv lite. Jag hade som mål att spela upp HSK i fyran men det kanske jag får möjlighet till längre fram i karriären. Jag är ju inte så gammal än, säger han med ett skratt.

Kontraktet med VIK är skrivet på ett år.

– Även fast jag trivs bra hittills ville jag inte binda upp mig längre än ett år.

…………….

Från VIK-lägret rapporteras det också att Mattias Berg har skrivit på för två nya år. Han missade hela 2016 på grund av ryggproblem men har under 2017 jobbat sig tillbaka och spelade en del i division 2 under hösten.

 

Lämna en kommentar