ANNONS:
ANNONS:

En liten summerande Bredsida

Med fokus på Gerdskens kvalavgörande.

Gerdskens BK är numera ett division 4-lag. Det blev en mycket dramatisk kvalavslutning när Partille gästade G-vallen i lördags, och till slut drog gästerna det längsta strået. GBK behövde en seger för att hänga kvar i trean och vid ställningen 1-1 och några minuter kvar fick hemmalaget straff. All heder åt lagkapten Marco Stua som klev fram i det pressade läget, men dessvärre räddades elvametaren av Partilles målvakt. Gästerna gjorde istället 2-1 och trots Pontus Steffensens kvittering till 2-2 var tiden för knapp för att få till ett segermål.

GBK-gurun Niklas Andersson skrev på sociala medier att medelåldern i GBK under året varit under 18 år. Det är givetvis väldigt ungt och mycket talar för att laget blir bättre, starkare och mer jämnt till nästa år. Därför var det synd att det inte höll hela vägen in till nytt kontrakt. Nu återstår det att se om de allra bästa spelarna från årets trupp stannar kvar i klubben eller om de spänner bågen mot högre höjder. Skulle det bli ett par spelartapp tror jag ändå att GBK är en het kandidat till seriesegern i fyran nästa år.

…………..

Alingsås FC tog tre viktiga poäng borta mot Rävåsen. 5-0 är starka papper, men det hade behövts sex mål till för att klättra förbi IK Uppsala upp på kvalplatsen mot allsvenskan. Kikade på highlights-paketet från matchen och insåg att 11-0 hade kunnat vara verklighet om AFC varit kliniskt i avsluten.

Nu blev det 5-0 och efter Uppsalas poängtapp lever hoppet om allsvenskan med två omgångar kvar. AFC är fyra, två poäng efter Norrköping och fem mål efter IK Uppsala, så det kan bli en riktig rysare. Närmast väntar obesegrade seriesegraren Växjö på bortaplan, och man kan ju hoppas att smålänningarna då är trötta efter det allsvenska firandet nu i helgen.

…………..

Levene/Skogslund bommade kvalet mot femman och Främmestad degraderades för tredje året i rad efter torsk i sin kvalgrupp. För Stefan Strinds LFK blev det förlust med 1-0 i första kvalmatchen och nu är det ganska lång väg mot division 1. Och Adas United – som slog ut AIF – föll i första nötet med Grebbestad med 2-1. Det är lite av det som i helgen hände i kvalväg för våra lag utsocknes ifrån.

…………..

Förra veckan öppnade vi upp vinterns silly season-sida. Hojta gärna  om något är på gång i din klubb.

…………..

För egen del tillbringade jag förra veckan i hemmet med att äta smärtstillande efter ett schema. Ut fotbollssynpunkt känns det trist att jag blev snuvad på kvalkonfekten de här två helgerna när AIF och GBK stod som förlorare efter att krutröken lagt sig. Kanske får jag en ny chans att uppleva kval om AFC lyckas klättra en placering de sista veckorna.

Positivt är att operationen förra måndagen gick bra och att jag nu den här veckan börjar jobba så smått igen. Ganska snart blir det återbesök och analyssvar av den bortplockade tumören, och först då vet vi vad som krävs ytterligare för att besegra den här cancern. Tack för alla hejarop under veckan, det har bidragit till att hålla huvudet på rätt kurs.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar