ANNONS:
ANNONS:

En ny liten bredsida

Även den här måndagen sammanfattar vi den gångna fotbollshelgen.

Frisco åkte för att möta Ulricehamns IFK och förlorade mot division 2-laget med 5-0. Det kan man inte tolka på särskilt många andra sätt än att det var en slätstruken insats av de blå.

……………

Bättre gick det då för Alingsås FC som på lördagen bortaslog Böljan med klara 3-0. Ruskigt stabilt bakåt, lyder rapporterna, och att då dessutom göra tre baljor är ett bra facit.

Något sämre var insatsen på söndagen när resten av AFC-truppen föll mot Sävedalen med 3-1. Därmed vet Mikael Prodér hur det känns att förlora som AFC-tränare.

……………

Alingsås KIK rivstartade 2019 med att besegra Tölö med hela 5-0. Ett resultat som understryker mina aningar om att KIK blir att räkna med på allvar i år.

……………

Gerdsken slog Stenkullen med 3-1 och fortsätter visa att formen på försäsongen är god. Kan bli en rolig säsong på G-vallen även 2019.

……………

Sämre gick det för Alingsås IF som föll med hela 5-1 mot Vänersborgs IF. Visst, VIF spelar i tvåan, men att släppa fem tror jag ingen i det grönvita lägret är nöjd med.

……………

Holmalund torskade också sin match när Götenes Christoffer Apell gjorde hattrick och ordnade en 3-2-seger för skaraborgarna. Känns som att både AIF och HIF famlar – eller kanske testar – lite mer än vad GBK gör, och då är det så klart inget konstigt att de insläppta målen är fler och segrarna färre.

……………

Vårgårda IK hade spelledigt i helgen efter två matcher tidigare i februari. Men lillebror VIK FK gjorde sin säsongsdebut genom att besegra Sätila med 2-1. En premiär som jag tror Niclas Springh är ganska nöjd med.

……………

Herrljunga tog en dubbel när Fristads besegrade i både A-matchen och U-matchen. Det betyder också att Tobias Holmén satte sig i respekt hos kusin Andreas Holmén (tränare i Fristad) inför de båda lagens möte i kommande seriespel.

……………

Mitt SMSK var enda lokala division 6-lag som skulle ha lirat i helgen. Men lördagens match mot Länghem ställdes in efter att Länghem drabbats av kollektiv magsjuka i truppen. Det låter ju inte alltför livat, om man säger så.

……………

I lördags höll VFF sitt årsmöte och den på förhand klart hetaste potatisen var den om Västergötland återigen ska delta på Svenska Fotbollförbundets årliga Utvecklingsläger (tidigare Elitläger) i Halmstad. Gerhard Sager, ordförande i Skepplanda och stark man på både distrikts- och förbundsnivå, hade lämnat in en motion om detta, och VFF motiverade å sin sida för en fortsatt bojkott av lägret.

Efter mycket argumentation och flertalet voteringar stod det dock klart att Gerhard Sager blev klart nedröstad, och VFF står alltså utanför Utvecklingslägret även i fortsättningen.

……………

Två av helgens målskyttar var Joakim Larsson i AIF och Gustav Blomgren i Gerdsken. Två lirare som kämpat sig tillbaka från svåra knäskador och nu är fit for fight igen. Mycket roligt, och en extra blomma till Jocke Larsson som inte spelat sedan han haltade av i derbyt mot Holmalund hösten 2017.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar