ANNONS:
ANNONS:

"Ett gött gäng som spelar fotboll och rör på sig"

TV: Matchen mellan Östadkulle SK och Alingsås KIK slutade med storseger för de blåvita. Östadkulle hängde med i 45 minuter och lyckades hålla tillbaka KIK, som i sin tur inte heller fick till sitt spel. Matchen slutade 9-0 till KIK efter 2-0 i halvlek.

Referatet med JP

Östadkulles damer har varit igång på allvar sedan sent i höstas, men intresset fanns där redan efter sommaren. Tina Götlind, en av initativtagarna till det nystartade damlaget, berättar hur tankarna gick.

– Vi var ett gäng tjejer som tränare mest för skoj och när sedan Martin tog kontakt med mig blev det mer allvar, säger en glad Tina. Vi bestämde att starta upp ett damlag i Östadkulle och på den vägen är det.

Matchen mot KIK var lagets andra ”riktiga” träningsmatch, bortsett från den internmatch de tidigare spelat. Att de hade möjlighet och spela en internmatch tyder på många spelare i truppen, vilket Tina också intygar.

– På pappret är vi nog 25 spelare, men folk kommer när de kan och det är inget tvång på träningsnärvaro vid båda passen, förklarar Tina och fortsätter:

– Många har fått barn och har inte spelat fotboll på flera år.

Resultatet, förlust med 9-0, verkar inte vara någonting som grämer tjejerna i laget. De visste att KIK var ett bättre lag men att de bara stod 2-0 i halvlek, där andra målet dessutom kom sekunderna innan pausvilan, ser de som ett gott tecken. I den andra halvleken fick dock Östadkulle slita ordentligt och de syntes att man inte kört en likadan försäsong som motståndarna i division 2-laget.

– Vi orkar inte hänga med i slutet och det kändes som om man aldrig fick ta en lätt löpning, säger Tina och får medhåll från två lagkamrater.

Tina berättar vidare att suget på fotbollen fanns där, men att det inte kändes naturligt att börja träna med ett lag på högre nivå.

– Det blir en annan press att spela med ett lag som satsar, även om man själv bara vill spela för skoj skull. I Östadkulle är det mer ett gött gäng som spelar fotboll och rör på sig, säger Tina med ett skratt.

– Vi har inte spelat ihop oss riktigt än, fortsätter hon, men alla är positiva och har rutin från tidigare klubbar.

Östadkulle kommer säsongen 2015 spela i division 4 södra, där man möter de lokala lagen Holmalunds IF Akademi och Hemsjö IF. I matchen mot Alingsås KIK var det extra roligt för mig att se många gamla lagkamrater spela i ÖSK. Angelica Sandberg hade kvar snabbheten i fötterna och kommer troligen springa ifrån flertalet backar i division 4. Likaså Erica Bäckman Hjelm, snabb och ettrig mittback, kommer med sin rutin bli viktig för Östadkulle.

Nedan finns en intervju med ÖSK-tränare Martin Lindstrand.

Lämna en kommentar