ANNONS:
ANNONS:

Ett par veckor kvar av våren

Nu gäller det att ladda om efter midsommarhelgen och knyta ihop vårsäsongen på bästa sätt.

Vårsäsongen är lång från januari till början av juli. Därför blir den en fråga om uthållighet och karaktär nu när det ska laddas om efter midsommarfirande och lira de sista matcherna. Planar man ut för tidigt är det lätt att det kostar poäng som man aldrig för chansen att ta tillbaka.

Holmalund lirar i kväll hemma mot Falköping och blir det seger där ser det oförskämt bra ut för rödvitt på andraplats i tabellen. Efter GBK:s förlust är det just nu HIG som har ett litet grepp om kvalplatsen. Men det racet lär gå vidare oavsett resultat i kväll.

Även Friscos herrar är i farten i afton innan vi har en del intressanta matchen i veckan. Bland annat derbyt i femman mellan Herrljunga och VIK FK.

………..

Innan midsommar var det flesta lokala lagen igång och spelade. Alingsås FC var numret större än Frisco i derbyt på Mjörnvallen och tog tre nya poäng i jakten på Elitettan. Inte så överraskande, även om jag tror att Frisco kan ha en liten större poängchans till hösten på Katebovallen. Men då krävs det så klart en hundraprocentig insats av hemmalaget. Eller att AFC redan är klar seriesegrare och går ner sig några procent. Förresten torskade Göteborgs DFF i går igen och Rävåsen är ny tvåa, nio pinnar bakom AFC.

………..

Alingsås IF vände sin dystra trend när man bortaslog topplaget Skoftebyn med 1-0. Inget målkalas den här gången heller, men ändå en stabil kollektiv insats och en lysande James Clark i mål, vilket bäddade för tre tunga grönvita poäng. Stämmer det att Clark har räddat 11 av 15 straffar i seriespel för AIF är det en siffra som jag tror få målvakter i världen kan mäta sig med.

Nu väntar serieledaren Ahlafors kommande helg. En ny seger skulle vara bra både för AIF och för toppstriden, där Ahlafors nu är lite för långt före för att det ska kännas riktigt spännande.

………..

Vårgårda missade segern mot jumbon Torslanda efter att onsdagens match slutat 2-2. Fyra raka utan seger seger för VIK nu, och toppen har också seglat ifrån lite i tabellen.

………..

I morgon kommer förhoppningsvis en uppdaterad skytteliga här på sajten. Ni vet ligan där ”Mini” och Krabbe är proffs och alla andra amatörer.

………..

Även utanför fotbollen gäller det att vara uthållig så här års. Efter junis alla klämdagar och annat trevligt är det någon hel arbetsvecka innan semestern tar vid. För egen del kör jag på den här veckan innan jag stämplar ut i fem veckor från jobbet. Lokalfotboll.se/0322 går dock inte heller i år på semester fullt ut, även om seriernas uppehåll också betyder ett litet andningshål för undertecknad.

Men jag har planer på att köra en ny upplaga av Semesterlistan. Har ni tips på bra kategorier får ni gärna höra av er här nedan, på Twitter eller på annat sätt så ser vi vad vi kan få ihop.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar