ANNONS:
ANNONS:

Felicia rundar av 2016

I dag är det dags för Felicia Wingfors att runda av sin tid som gästskribent. Hon knyter ihop säcken med att lyfta fram gemenskapen och samhörigheten som de flesta fotbollsspelare känner. Oavsett var i världen man lirar.

Ett år har gått sedan jag strosade runt på gatorna i ett nytt land, i en ny stad bland främmande människor och letade efter någon som kunde ge mig information om var det fanns ett damfotbollslag. Jag funderade på om de jag mötte spelade fotboll eller hade någon koppling till någon som gjorde det, som skulle kunna berätta för mig hur jag skulle få spela fotboll i Spanien, Nerja. Det var en av de viktigaste uppgifterna för mig just då, att hitta ett fotbollslag så att jag kunde få bli en av dem. Tillslut kom den där mannen, med träningskläder och kunde ge mig ett svar. I grannbyn fanns ett nystartat damlag. Perfekt.

Det har varit en fröjd att få spela ihop med dessa tjejer och jag är glad att det ska fortsätta, trots att mina lagkamrater är som galningar på planen så är de raka motsatsen utanför. Jag kommer från ett annat land, kan inte språket till 100% men har försökt lära mig och de har tagit emot mig med öppna armar, jag har blivit en av dem. Tjejerna är väldigt tacksamma, visar mycket uppskattning och är givmilda. Varje gång man träffas på träningar, innan och efter match eller ute på gatan så får man en varm kram, vilket är mycket välkomnande. Man känner att man är en i gänget!
Att få vara en del av ett fotbollslag påverkar mycket i ens liv. Då man träffas minst tre dagar i veckan, cirka två timmar per gång för att spela fotboll, bidrar till att man svetsas samman och det ska förgylla dagen. Om man kommer som ny spelare, gör comeback eller redan varit en del av gänget under en längre tid, det ska inte spela någon roll, en samling ihop med ditt lag ska förgylla dagen. Ta hand om varandra och se till att alla har möjlighet att bli en i gänget, att alla får dra sitt strå till stacken. För när man trivs ihop och accepterar varandra så kommer succén mycket lättare!
………………..
Tack för att jag under 2016 fått vara en av gästskribenterna, det har varit en ära. Trots att det vissa veckor varit svårt att veta vad man ska skriva om så har det varit väldigt roligt, inspirerande och lärorikt. Tack Jonas för förtroendet och tack för att du håller den här sidan levande, det är något vi alla fotbollsälskare uppskattar!
………………..
Spelare, ledare, publik och alla andra, bra jobbat under 2016. Se nu till att det blir ett minst lika roligt och framgångsrikt fotbollsår 2017!
………………..
Skulle det förresten vara så att ni funderar på hur det är att spela fotboll i Spanien (eller köpa bostad) finns jag på plats vid Svenska Mässan i helgen, monter 26, och svarar på era frågor kring detta!
FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar