ANNONS:
ANNONS:

Fotbollsgalan – dagen efter

I dag är det söndag. Det betyder att de flesta som var på fotbollsgalan tar sovmorgon. De som sover allra mest välförtjänt är de i den innersta arrangörsstaben, som lyckades på till en alldeles lysande fotbollsfest.

Redan när man närmade sig Estrad och såg den ringlande kön förstod man att det var något stort på gång. Mängder av folk, alla uppklädda och laddade för att fira av det fantastiska fotbollsåret 2016. För en kväll var klubbadresser och klubbfärger undanlagda, och alla umgicks tillsammans. Visst höll alla på sin nominerade lagkamrat, men allvarligare än så var inte rivaliteten denna kväll.

Redan vid inledningsnumret förstod man att även det som hände på scenen skulle hålla högsta klass. Liveband ger alla fester en extra krydda, och som väntat var Patrik Westberg och Chris Härenstam två mycket kompetenta herrar att leda de 550 gästerna genom kvällen på ett underhållande sätt. Titta gärna på intervjun med Härenstam längre ner på sidan.

Vad det gäller priskategorierna, nomineringarna och pristagarna tycker jag i det stora hela att juryn gjort ett bra jobb. På en lokal gala misstänker jag att det finns en vilja att involvera många klubbar och fördela priserna, och det har jag också full förståelse för. Dock kan det bli en svårighet när ett lag är så pass mycket bättre än övriga, som Holmalund är på damsidan i vårt område. Därför är jag kanske lite förvånad att Frisco lyckades få så många priser som de fick, även om deras säsong på intet sätt ska förringas.

Desto jämnare är det på herrsidan, där alla våra fyra bästa lag har gjort mycket bra säsonger med endast en division mellan sig. Andreas Johansson blev galans kung med sina tre priser, och att han skulle bli Alingsås bästa spelare var för mig helt givet. Både André Nilsson och Jacob Borg var värdiga kandidater, men Johansson har helt enkelt varit bäst.

Just det anrika priset, som är det mest prestigefyllda på herrsidan, har dock en akilleshäl. Jag förstår att man inte bara kan ändra i stadgarna hur som helst, men att priset inte innefattar hela området som galan täcker upp är ett problem. Jag har ingen lösning på problematiken för att instifta ett nytt pris skulle få Amerikapokalen att antingen försvinna eller tappa i dignitet. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att hela området borde ha chansen att få traktens bästa spelare på en gala som denna.

På den nyligen instiftade Sernekepokalen har vi precis det upplägget. Där utses traktens bästa damspelare, och det gick den här gången till Holmalunds Anna Furberg. Kan ärligt säga att det var en stor överraskning för mig, men kan precis lika ärligt säga att jag inte vet vad som står i stadgarna till Sernekepokalen. Därav vet jag heller inte hur juryn har resonerat.

När väl priserna var utdelade tog festen vid. Där var glädjen påtaglig hos alla jag pratade och det generella intrycket var att alla – verkligen alla – tyckte att galan var fantastisk. Alla hoppades att detta var starten på en ny tradition och kan arrangörsstaben ladda om och dessutom utökas med fler namn tror jag det finns goda möjligheter att det blir en fortsättning. Nyckeln är att inte allt ansvar vilar på några få personer för att det hårda arbetet ska orka utföras år efter år.

……………………………….

Jocke Berg delade ut en känga till Holmalund när han fick pris som Årets försvarare. ”Jag ser ingen potential i dig”, fick han sagt till sig när han i unga tonåren gästtränade med HIF.

……………………………….

Långareds E-lag fick galans hederspris, och inte mindre än tre spelare intervjuades på scenen. Det var absolut en av kvällens högtidsstunder att se och höra den genuina sammanhållningen och glädjen till fotbollen.

……………………………….

Caroline Berling hade en förinspelad videohälsning efter att hon fått pris som bästa mittfältare. Ett inslag som höjde galans proffsighet ytterligare.

……………………………….

Galan var också en tid att snappa upp silly season-rykten. Exempelvis ska Tobias Bayard ha tackat nej till Holmalunds IF och Samuel Nordqvist ha bestämt sig för att köra på i VIK.

……………………………….

Jag som passerat 30 tycker det var roligt att även den äldre generationen hittade till galan. Nu var det en skön mix mellan spelare, ledare, supportrar, domare och annat fotbollsfolk.

……………………………….

Om jag hade fått bestämma hade Daniel Olafsson fått pris som bästa mittfältare. Nu fick André Nilsson priset, och han har, som ha själv sa på scenen, ”gjort en okej säsong”. Men i min värld har Olafsson varit bättre sett över 22 omgångar.  Men som sagt, att sitta i en jury är svårt och dessutom tycker alla olika. Men här på lokalfotboll.se/0322 har jag ju min möjlighet att skriva vad jag tycker.

……………………………….

Villa passa på att tacka alla – både kända och okända – människor som kom fram och gav positiv feedback på den här sidan. Alltid roligt att höra!

……………………………….

ALLA PRISTAGARE

Årets Målvakt herr: James Clark.
Årets Målvakt dam: Noora Matikainen.

Årets back herr: Jocke Berg.
Årets back dam: Katti Ölvebo.

Årets mittfältare herr: André Nilsson.
Årets mittfältare dam: Caroline Berling.

Årets anfallare herr: Andreas Johansson.
Årets anfallare dam: Annelie Carli.

Årets genombrott herr: Jonas Aronsson.
Årets genombrott dam: Beatrice Persson.

Årets tränare: Peo Häggström.

Årets eldsjäl: Gerhard Ohlsson.

Årets domare: Christer Hallén.

Hederspriset: Långared E-lag.

Tidningsjakten: Jacob Borg & Maja Hansson.

Måltjuven: Annelie Carli och Anton Näverstedt.

Stora Målligan herr: Andreas Johansson.
Stora målligan dam: Annelie Carli.

Lilla målligan herr: Gabriel Holmén.
Lilla målligan dam: Lisa Molin.

Hederpriset: Långareds E-lag.

Sernekepokalen: Anna Furberg.

Nels A Dahlqvist Pokal: Andreas Johansson.

Anna Furberg fick Sernekepokalen.
Anna Furberg fick Sernekepokalen.
Långareds E-lag fick Hederspriset.
Långareds E-lag fick Hederspriset.
Folkfest
Folkfest

Lämna en kommentar