ANNONS:
ANNONS:

Frimånaden drar igång

Så var det dags igen. En månad där spelare på amatör nivå kan byta förening hej vilt. Som vanligt med en blandning av tjusning och frustration för alla tränare och fotbollssektioner.

Vi börjar vänja oss vid det här nu. Den 15 november till den 15 december är den så kallade frimånaden öppen. Det innebär att alla spelare som inte står under kontrakt helt enkelt kan skriva på för en ny klubb utan att meddela den gamla. Nu hoppas jag att både spelare och föreningar sköter det snyggt där ute och att varje övergång föregås av en dialog. Det tror jag att vi alla tjänar på i längden.

…………………..

De senaste åren har vi haft förhållandevis händelserika frimånader. För två år sedan var Holmalund lite av en vinnare när namn som André Nilsson och Adam Axede anslöt, medan Alingsås IF knöt till sig Andreas Johansson. I fjol norpade AIF Oliver Östlind från Holmalund för att nämna en – med lokala ögon mätt – kontroversiell övergång.  Även Vårgårda IK gjorde en bra silly season och förstärkte laget rejält. Framför allt offensivt med Mohammed Abdulrahman i spetsen. På lägre nivå var Säven/Hol lite av vintermästare när truppen både fick bättre spets och bättre bredd. Även Bjärkeklubbarna Stora Mellby och Långared fick in ett par namnkunniga spelare, men det räckte som bekant inte till den riktiga toppen i Trollhättesexan.

…………………..

Holmalunds bästa värvning på damsidan var i mina ögon Ellen Karlsson. Men samtidigt var spelartappen tunga och som vi nu vet räckte inte årets spelartrupp till. Friscos amerikanska tillskott Bailey McDonough visade sig vara ett lyckokast medan Antonia Ferm Sandbergs nedtrappning var Akademins främsta nyförvärv.

…………………..

Vad kan vi då förvänta oss av årets frimånad? Tja, jag tror att Säven/Hol återigen är attraktivt att gå till och räknar med någon ny förstärkning dit. Sen vet jag att Herrljunga hoppas på att någon från Annelund vill fortsätta spela i femman, och övergångar mellan de rivalerna är alltid intressant. Dessutom surras det lite om att Erik Karlsson funderar på en comeback i HSK-tröjan.

…………………..

Gerdskens inbjudna spelare innehåller flera intressanta namn, framför allt då VIK-duon Adam Hägg-Jocke Berg. Nu har ju GBK två starka mittbackar, vilket kan tala emot just de värvningarna. Däremot skulle Holmalund behöva fler defensiva krafter och borde vara mer angeläget än GBK att knyta till sig en sådan som Adam Hägg.

…………………..

För AIF:s del tror jag fokus ligger på att behålla befintlig trupp. Den är tillräckligt bra för att vinna fyran, även om man så klart kanske vill ha in något nytt ansikte. Men då tror jag på en mindre etablerad spelare från någon av traktens klubbar. Kanske ytterligare någon från Bjärke?

…………………..

Nya Alingsås FC har ett stort jobb framför sig och det är svårt att sia om vad deras lagbygge tar vägen. I går blev det i alla fall klart att Heidi Roslund blir ny tränare för AFC Akademi, och det var så klart en bra start på nya organisationen. Roslund har spelat allsvenskt, är välutbildad och har också gedigen tränarerfarenhet, vilket sammantaget ger intrycket av en mycket bra rekrytering.

…………………..

Även Vårgårda IK jobbar så klart med sin trupp. Ibrahim Alushaj är en fin start på nästa års lagbygge, och ett gäng tunga förlängningar är också i hamn. Jag har dock förstått på Gabor Hacker att det ska skyndas långsamt i år. Efter nyår är marknaden stor på spelare som kanske inte fått kontrakt på högre nivå och då gäller det att ha plats kvar i truppen. Har man det kan man fynda, som VIK gjorde med Dardan Ibishi i fjol.

…………………..

Ryktas om att Frisco/Hudene har det enormt tunt med folk och att verksamheten är mer hotat än på länge. Hoppas att allt löser sig och att de blir spel i sexan även 2018. Bättre att förlora än att inte spela alls.

…………………..

Ni har väl inte missat de nya flikarna under RESULTAT i huvudmenyn? Där finns både FUTSAL-DM 2018 och DM 2018 som egna sidor. Där uppdateras resultat allt eftersom matcherna spelas.

…………………..

Skytteligan är nu helt avslutad. Det betyder att vi har ett härligt arkiv med traktens bästa målskyttar de senaste fyra åren. Det är sånt som jag tycker är roligt.

…………………..

Nordic Wellness, Sparbanken Alingsås och Vårgårdabuss har en sak gemensamt. De har alla bokat in sin annons på lokalfotboll.se/0322 inför 2018. Vill ditt företag också haka på fotbollståget är det bara att ta kontakt.

…………………..

Som privatperson är det 0322-kassan som gäller om du tycker att den här sidan är något att betala för. Läs mer om den här. 

…………………..

Det är nu bestämt att det en julkalender här på sajten även 2017. Här kan läsa vad den hade att bjuda på i fjol.

…………………..

Glöm nu inte att höra av er med vad som händer i de lokala spelartrupper så att vi kan hålla sen här silly season-sidan levande. Alla källor förblir givetvis anonyma.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar