ANNONS:
ANNONS:

Fronken finalhjälte i Serneke Cup

Efter en intensiv helg i Stadskogshallen är årets Serneke Cup över för den här gången. Efter mängder av matcher stod Gerdskens BK och FC Alingsås i final, och det blev gulsvart som drog det längsta strået.

Stua

Dubbla gruppspel skulle avverkas för att förtjäna sin plats i kvartsfinalen, och väl där var sju av de åtta lagen lokala. Gerdsken slog ut Holmalund med 2-1 efter att Marco Stua (bilden ovan) gjort båda målen för gulsvart. Vidare slog Vårgårda IK ut Norrby med 4-2, Vårgårda IK FK vann mot Sollebrunn med 2-1 och arrangerande Alingsås IF blev hemskickat av FC Alingsås med 2-0.

I semifinalen möttes GBK och VIK och det blev en målsnål historia. Marco Stua missade den inledande handikappstraffen för att GBK spelar en divison under VIK, så istället tog Fredrik ”Fronken” Johansson på sig rollen som GBK:s matchvinnare när han gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.

I den andra semifinalen handlade det om FC Alingsås och Vårgårda IK FK. Det blev en jämn match där FC Alingsås till slut vann med 2-1. I finalen missade FC sin inledande straff och istället gav Zerdest Saleh GBK ledningen med 1-0 efter bara ett par minuter spel. I andra akten hände det desto mer i målväg. Birkan Ramadanovic kvitterade innan Zerdest Saleh slog till igen. FC kvitterade på nytt, men Simon Preissler ordnade 3-2 till gulsvart innan Birkan Ramadanovic slog till igen och satte 3-3. Det målet föll med bara minuten kvar av ordinarie tid och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Där behövde emellertid Fronken Johansson endast en halvminut på sig för att avgöra det hela till Gerdskens fördel. Gulsvart guld alltså, men väl en imponerande andraplats för FC Alingsås.

Fronken
Finalhjälte. Fredrik ”Fronken” Johansson avgjorde Serneke Cup.

1 svar på ”Fronken finalhjälte i Serneke Cup”

1. Stort att mitt FC Alingsås kom till final och så nära att det blev en oförglömlig vinst i den.
    Stolt över alla i laget som gjort en kanonturnering!!