ANNONS:
ANNONS:

Hallberg positiv inför nystarten i fyran

Några spelare har lämnat Alingsås IF. Men en ny tränare har tillkommit och spelartruppen kan även den få ett par tillskott.
– Jag ser positivt på framtiden, även om det alltid är tråkigt att åka ur en serie, säger Martin Hallberg, spelaransvarig i AIF.

Deniz Aydin och Berat Berisha till Gerdskens BK. Adam Axede till en klubb i högre divisioner. Markus Wiland långtidsskadad. David Johansson funderar på andra alternativ.

Men trots den på ett sätt besvärliga situationen väljer Martin Hallberg att knyta näven och blicka framåt.

– För det första tycker jag att vi har fått in en bra tränare i Per Krantz. Jag tror att han kan få fram sitt budskap till killarna så att vi kan få ut det på matcherna. Det är ofta det som är svårast med att vara tränare, säger Martin Hallberg.

Spelartruppen kommer utvidgas med ett gäng yngre egna produkter, och Hallberg berättar att återväxten är god.

– Vi har ett antal 99-or som flyttas upp nu. De är superseriösa med sin fotboll och kan bli en stomme om några år. Felix Hjertqvist är väl den som stickar ut allra mest, men det finns flera duktiga killar i den kullen.

Angående David Johansson är Hallberg också försiktigt positiv.

– Jag tror att han kommer stanna i AIF, även om han inte lämnat definitivt besked ännu. Det handlar om ett par saker vi ska lösa åt honom och det har vi gjort. Det är inga pengar, utan andra saker.

Ett annat frågetecken inför nästa säsong är försvarsresen Christian Wieveg. Där ska ett möte hållas nästa vecka.

– Han kommer inte spela någon annanstans än AIF. Men däremot jobbar han i Stockholm ett par dagar i veckan så vi ska sitta ner med Christian och Per och se vad vi kan komma fram till. Sen vill vi ha med oss resten av truppen i en överenskommelse om mindre träning i ett specifikt fall, för vi vill inte ha massa tjat om det i efterhand. Så vi får se hur det blir med CW.

Det kan också tillkomma ett par spelare utifrån. Nästa vecka är Robert Åberg från Stenkullen och Rasmus Persson från Sollebrunn inbjudna att provträna.

– Kan inte säga att jag tycker att det kryllar av talanger i närområdet. Sen spelar vi i fyran nu också och då får man lite ta det man får. Men jag tycker ändå att det ser ganska bra ut så jag är positiv inför nästa säsong, säger Martin Hallberg till sist.

1 svar på ”Hallberg positiv inför nystarten i fyran”

  1. Att det ”kryllar av talanger i närområdet” får väl stå för herr Hallberg. Nog finns det talanger alltid men när vi inte har någon klubb spelar högre än i div 3 är det kanske inte tillräckligt intressant för talangerna att söka sig till klubbar ”i närområdet”.

    Svara

Lämna en kommentar