ANNONS:
ANNONS:

Hemsjö siktar på fortsatt damlag


Förra veckan skrev vi om att Södra Härene kan tvingas att lägga ner sitt damlag. Nu har rykten gjort gällande att samma hot hänger över Hemsjö IF, men det råder trots allt ganska positiva tongångar i HIF.
– Vi ska anmäla ett lag och tror så klart på att vi ska klara av det, säger klubbens Styrbjörn Gustafsson.
Silly Season

Hemsjö IF slutade i år trea i division 4 efter att vunnit mot Östadkulle i den sista matchen. Men efter säsongen har det ryktats om att laget hotas av nedläggning.

– Så är det väl alltid så här års, det känns som vartannat damlag har ont om folk. För oss har det varit ganska tunt med spelare i år men våran målsättning är absolut att vi ska ha ett lag i seriespel även nästa säsong, säger Styrbjörn Gustafsson.

Lotta Löfwenius och Hans Lagerström har slutat som tränare efter bara ett år, men något arbete med att hitta en efterträdare har inte påbörjats med någon större fart.

– Först får vi se hur stor trupp vi får att jobba med. Än så länge vet vi inte riktigt hur många vi blir och man behöver ju åtminstone 18-20 tjejer för att det ska gå runt.

Styrbjörn berättar vidare att ledarstaben runt herrlaget ser ut att bli ungefär densamma nästa säsong. Benny Post, Sackis Tzovas och Mats Järkmyr kommer med andra ord att fortsätta som tränare.

– Där har vi gott om spelare och det känns som att vi har något bra på gång. Egentligen borde vi kanske utöka staben med något namn men vi får se om vi hittar någon som passar in, säger Styrbjörn.

Lämna en kommentar