ANNONS:
ANNONS:

Heta påskmatcher på agendan

Vi går på påskledighet och passar då på att kika in det lokala matchutbudet inför helgen.

Vårgårda IK – Vänersborgs FK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Två lag som inlett poängmässigt knackigt gör upp på Tånga hed i kväll. VIK kommer dock från en ganska bra insats mot Sävedalen och här har man mycket god chans till tre poäng. Tror att första segern kommer, vilket skulle generera ett skutt uppåt i tabellen.
Tips: 3-1.

Alingsås FC – Orust
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Nykomlingen Orust ska bara städas av i hemmapremiären. Så kommer också att ske om AFC inte faller igenom totalt, vilket jag bedömer som högst osannolikt.
Tips: 5-1.

IK Gauthiod – IK Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Det krävs samma hårda arbete som i premiären om det ska bli nya poäng för Frisco här. Men Gauthiod vann också i första rundan och det måste bli en etta som utgångstips här, även om jag riskerar att återigen underskatta Frisco.
Tips: 2-1.

Säven/Hol – Herrljunga SK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Derby direkt när femman sparkar igång, och en premiär kan allt som oftast sluta hur som helst. Visst finns det både rutin och kvalitéer i detta HSK, men om Säven/Hol bara kommer till spel med bästa laget håller jag deras kapacitet som en nivå högre. Därför får hemmalaget tipset här.
Tips: 4-2.

Annelunds IF – Floby IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: En i mina ögon helt vidöppen premiär mellan två lag som jag tror kommer hålla till i samma skikt av tabellen. AIF skulle behöva en trea för att som nykomling direkt komma in i serien, men jag tror de för nöja sig med ett kryss.
Tips: 2-2.

Holmalund – Ardala
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Efter segern mot Mellerud ska man kunna rida på vågen och ta andra raka här. Men nykomlingen Ardala har ett par vassa spelare så tummar HIF på inställning och hårt jobb kan detta bli tuffare än vad många tror. Men hemmalaget får tipset.
Tips: 3-1.

Ahlafors – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Efter Ahlafors premiärseger – och lite feedback på Twitter – står det klart att mitt tips med Ahlafors som jumbo kan vara årets stora miss i tipsen. Mer kött på benen i den frågan får vi kanske efter den här matchen där AIF jagar årets första mål och årets första seger. Svårtippat, så jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Tidaholms GoIF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Efter den imponerande vändningen i premiären måste jag ge GBK tipset även i den här ganska tuffa bortamatchen. Tror inte på lika många mål här dock, utan mer på mycket kamp där Gerdskens tyngd till slut blir avgörande.
Tips: 1-2.

Brämhult – Alingsås KIK
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: En lurig premiärmatch för KIK borta mot mitt tippade mittenlag Brämhult. Tror på en jämn historia, men Alingsåslagets något bättre spets tror jag blir avgörande. Men det krävs en bra prestation för att vända hemåt med tre pinnar.
Tips: 1-2.

Lämna en kommentar