Holmalund kryssade i svängig match

TV: En strålande första halvlek och en klart sämre andra. Så kan man sammanfatta Holmalunds insats när mötet med IFK Tidaholm slutade 1-1.
– Vi ger bort matchen i andra halvlek, säger tränare Teddy Lucic.

Referatet med Jonas

Holmalund var det lag som skapade betydligt flest chanser i första halvlek. Redan efter en minut var Dejvid Hasan fri efter en bra passning av Anton Stenseke men Tidaholm målvakt Tobias Söderberg lyckades avstyra. Just dueller mellan Hasan och Söderberg skulle vi få se fler av. Först sköt HIF-anfallaren över i ett bra läge innan han efter en kvart fick halvlekens gyllene läge. Han tog elegant ner ett inlägg från Daniel Svensson, men trots att han fick både tid och plats mitt i skottsektorn lyckades Tobias Söderberg få upp en näve och avstyra.

Annars var första halvlekens bästa spelare Anton Stenseke. Han hittade ytan framför Tidaholms backlinje på ett bra sätt och var delaktig i det mesta som HIF skapade framåt. Det var också Stenseke som spräckte nollan bara några minuter efter pausvilan. Dejvid Hasan spelade ut bollen till Tobias Nordgren som sköt, och på returen var det en enkel sak för Stenseke att bredsidan in ledningsmålet.

Gästernas replik kom dock omgående. I efterspelet till en fast situation lyckades inte hemmalaget få bort bollen, och när den då kom tillbaka in i straffområdet rann Linus Johansson igenom och rullade in bollen under Olof Saarinen. Fem minuter senare var Saarinen överspelad igen, men då täckte vakna mittbackar upp så att avslutet inte nådde över mållinjen.

Nu var Tidaholm fyllt av energi och gick för ett ledningsmål. Olof Saarinen tvingades till flera bra räddningar, bland annat stannade ett par rena frilägen på HIF-målvaktens nävar.

– Vi ger bort matchen i andra halvlek. Vi tar såna beslut som inte finns, men felpass och dribblingar i fel läge. Vi tigger om att bli straffade, säger Teddy Lucic.

Chanskavalkaden mattades något sista 20 minuterna även om Tidaholms lagkapten Dennis Bergström hade två bra lägen att fixa bortasegern. Det första skottet täcktes av Daniel Svensson och det andra satt klockrent i stolpen. Holmalunds offensiv var inte lika vass, trots en man mer sista tio minuterna, utan Anton Stensekes distansskott strax utanför var så nära man kom ett 2-1-mål.

– Vi släpper ett billigt 1-1-mål och efter det tappar vi allt. Som det såg ut i andra halvlek ska vi vara glada för en poäng, säger Teddy Lucic.

Noterbart är att HIF saknade tunga namn som Anthon Gustavsson, Christoffer Ängberg, Andreas Benjaminsson och Sebastian Bülow Andersson. Men det nykomponerade innermittfältet med Johan Nilsson och Christoffer Kjellén kvitterade ut ett klart godkänt betyg på den tungsprungna planen.