HSK starkast i derbyt

TV: Herrljunga tog tre tunga poäng i bottenmötet med Sollebrunn. Till slut blev det 1-3 på Nya Bjärkevi, vilket sätter SAIK i ett mycket prekärt läge inför resten av höstsäsongen.

Matchen var en kvart gammal när jag anlände till Nya Bjärkevi och jag möttes av ett bortalag som höll i taktpinnen. Det skapades ett par halvchanser framför Jimmy Johansson innan den logiska HSK-ledningen kom mitt i halvleken. Emil Johansson slog ett bra inspel från högerkanten och Fidan Tahiri avslutade på ett tillslag centralt i boxen.

Efterhand jobbade sig dock Sollebrunn in i matchen och sista kvarten av första halvlek var det helt jämnt. Sebastian Ängberg slog ett par bra frisparkar som oroar och när SAIK sedan stal bollen högt upp och ställde om kom den heta chansen. Joakim ”Erska” Anderssons avslut stannade dock på Jim Olsson i HSK-kassen, och när Andreas Mökander rakade in resturen blev han avblåst för offside. Därför var det bortaledning efter 45 minuter spel.

Andra halvlek började med att Felix Tidén spelade fram Alexander Johansson som i halvtaskig vinkel sköt ett skott som vållade Jimmy Johansson vissa besvär. Tio minuter senare fick Johansson återigen besvär. Snabbe Alexander Stavander hann före SAIK-målvakten på en djupledsboll och lobbade in 0-2. Stavander var nära att näta igen kort efter men fick inte riktigt ordning på Lasse Axelssons inlägg mot den bortre stolpen.

Med halvtimman kvar bytte Sollebrunn in Jonny Larsson i syfte att få bättre spets framåt. Det höll på att bli jackpot direkt när Larsson vände runt i straffområdet efter en hörna, men skottet gick rakt på Jim Olsson. Även inbytte Arvid Skoglund hade ett skottläge som täcktes, men närmare än så kom inte SAIK.

Istället vände HSK på spelet och Fidan Tahiri frispelades på vänsterkanten. När Jimmy Johansson räddade första skottet var det en baggis för Erik Karlsson att stöta i 3-0 i det öppna målet. Det blev också spiken i kistan då Sollebrunn inte förmådde ladda om ytterligare en gång. Jonny Larssons reducering i slutminuterna putsade visserligen siffrorna något, men någon nerv blev det aldrig.

Resultatet betyder att HSK befäste sin kvalplats och närmade sig säker mark. För Sollebrunns del är det nu nattsvart med nio poäng upp till kvalplats.