ANNONS:
ANNONS:

Ingen tränare klar – kan bli intern lösning

Mats Frank lämnade Långareds BoIS efter tre år som tränare. Nu vet klubben inte hur den ska agera för att lösa tränarfrågan nästa säsong.
– Vi väljer mellan att jaga någon utifrån eller att satsa på en intern lösning, säger Patrik Karlsson i fotbollssektionen.

Tidigt i höstas tackade Mats Frank för sig efter tre år i Långared och dök istället upp som ny tränare i Säven/Hol. Det har varit lite si och så med träningsfliten i BoIS år, och Patrik Karlsson berättar att det varit en del frågetecken kring hur 2015 kommer att se ut.

– Vi vet väl fortfarande inte exakt hur bred truppen kommer att vara. Men att vi ska kunna ställa ett lag i sexan på benen är inget problem längre, det kommer vi att lösa. Sen får vi se hur det blir med B-laget, men det har vi haft ihop med Östadkulle den här säsongen så det blir en diskussion med dem också.

Tränarfrågan är emellertid inte löst, i alla fall inte med någon namn utifrån.

– Vi har olika varianter på interna lösningar som vi funderar på att köra på. När vi inte vet hur mycket folk vi blir på träningarna kan man fråga sig om det är värt att ta hit en tränare utifrån. Det kostar ju en slant med tränare, säger Patrik Karlsson.

Har ni pratat med några utifrån?

– Vi har haft kontakt med Janne Nilsson (tidigare Säven/Hol), men han hade inte det rätta suget just nu. Vi fick återkomma i januari sa han, men det känns lite sent att vänta så länge med att bestämma. Vi har väl ett par namn till som vi eventuellt kommer att fråga, eller om vi väljer att satsa på en intern lösning. Vi får helt enkelt se hur det blir, säger Patrik Karlsson.

Lämna en kommentar