ANNONS:
ANNONS:

Islossning och missade guldhattar

I den här Bredsidan blandar vi som vanligt högt och lågt från den senaste lokala fotbollshelgen.

Bredsidan_Inges_2

Holmalunds Akademi får snällt vänta med att plocka fram guldhattarna. Förlust hemma mot Svenljunga i seriefinalen var i mina ögon lite oväntat, men HIF leder fortfarande serien förhållandevis stort.

………………………

Frisco hade lika gärna kunnat ta på sig sina guldhattar i går. Serieledning med nio poäng och en överlägsen målskillnad kan man ju så klart inte tappa med tre matcher kvar.

………………………

Stor serieledning har också Vårgårda IK. I fredags blev det hela 8-0 hemma mot Borås AIK, så nu är den offensiva formsvackan ett minne blott. Snart är det dags för guldhattar även här.

………………………

I samma serie tog Holmalund en imponerande seger borta mot IFK Falköping. Jag tippade 2-1 men det blev 1-2. Alltså tvärtom, men det gick å andra sidan hand i hand med större delen av mina tips i Helgens Hetaste som inte var mycket att skryta med den här gången.

………………………

På tal om Holmalund. Jag roade mig med att kontrollera poängutdelning i de matcher som Anton Stenseke startat. Efter lördagens match, då Stenis startade och blev målskytt, har HIF nu tagit 23 av 27 poäng med nummer 9 i startelvan. Med samme man utanför laget har man mäktat med att plocka 11 av 27 poäng. Siffror som talar sitt tydliga språk.

………………………

AIF vann klart hemma mot Fristad och tog tre poäng efter två raka matcher utan seger. När så Hestrafors kryssade ser det riktigt bra ut i tabellen igen. Med sin rejäla poängskörd lär det sannolikt bli direkt uppflyttning även om Hestrafors skulle smita förbi de sista omgångarna då den norra fyrans topplag inte varit lika framgångsrika.

………………………

Gerdsken tog en mycket stark seger borta mot Kinna. Matchvinnare blev Kristofer Profozic som satte dit avgörande 2-1. Det unnar man honom efter över två år med knäproblem. Med maximal utdelning skulle GBK kunna smita förbi Hestrafors och bli tvåa, men det vore väl nästan för bra för att vara sant.

………………………

Birkan Ramadanovic har tydligen skrivit på för GBK för han debuterade nu mot Kinna. Forne FC Alingsåsspelaren kan tillföra mycket även i division 4 om han lägger all sin energi på rätt saker.

………………………

Holmalund räckte inte till borta mot AIK utan föll med hela 6-2. Ett konstigt resultat då HIF varit stabilt bakåt mot ”de sämre” lagen och AIK imponerade inte när jag såg dem på Brogårdsvallen i våras.

………………………

Södra Härene körde över Frisco med häst och vagn och leder fortsatt den supertajta Varasexan. Racet går vidare.

………………………

Annelund vann med hela 5-1 borta mot Grolanda. Ett överraskande stort resultat, och Annelund fortsätter att hålla ett litet grepp om kvalplatsen.

………………………

I samma serie vann VIK FK medan Säven/Hol torskade. Om allt studsar FK:s väg de närmsta veckorna kan de sluta fyra, som i mitt tips från i våras. Vem hade trott det efter de fem första omgångarna? Inte jag, i alla fall.

………………………

Sollebrunn – Åsaka och Hemsjö – Hus blev båda inställda. Alltid tråkigt med manfall så att matcher skjuts upp, men tyvärr ett årligt återkommande hösttecken.

………………………

Ett mycket trevligt trendbrott i helgen var det som Sollebrunn stod för. I den elfte omgången kom årets första seger, och faktum är att det bara är en pinne upp till säker mark.

………………………

Om tid finnes ska en ny Förstafemma fram i veckan. Förslag på heta och formstarka spelare tas tacksamt emot.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar