ANNONS:
ANNONS:

"Jag spelade genrepet inför EM 2000"

I dag är det återigen Klas Rubendahl som gästskriver här på sidan. I dag berättar han om när han lirade genrepet inför EM 2000, i samma lag som Johan Mjällby, Kenneth Andersson och Jörgen Pettersson.

Ruben

Jag har precis suttit och tittat på Irland-Sverige och det var tyvärr ingen fröjd för ögat. Om man har sett Sverige de senaste åren borde man ju faktiskt inte vara överraskad över det klena spelet. När det vankas mästerskap vill man att det ska gå så bra för Sverige att man ofta inte har realistiska krav. Ska jag vara helt ärlig så ska vi vara glada om Sverige tar nån mer pinne på de två nästkommande matcherna.

Nu ska jag inte grotta in mig i Sveriges match mer, det finns det nog att läsa om i andra forum…

……………………….

När det gäller att titta på fotbollsmatcher på TV så görs det bäst i lugn och ro hemma utan massa tjöt från okunnigt folk med för många öl i kroppen. Det är faktiskt något som stör mig ibland när det klagas till höger och vänster på spelare. Jag har själv spelat på hyfsad nivå och folk förstår inte hur fort det går på hög nivå. På TV ser allt så lätt ut när till exempel världens bästa lag Real Madrid lirar boll. Men om folk visste hur svårt det är att få bollen dit man vill i varje mottagning i hög fart skulle det nog inte gnällas lika mycket.

Just första tillslaget är det jag imponeras av när jag ser de stora lagen. De flesta mål på högsta nivå görs på ett eller två tillslag. Kolla exempelvis på Payets 2-1 mål mot Rumänien. Ett magiskt första tillslag bäddar för drömmålet. Hade han använt tre tillslag i det läget hade det inte blivit nån läcker strut. Detta är något vi måste träna mycket på i tidig ålder inom svensk fotboll.

För cirka 3,5 år sedan ställde jag skorna på hyllan och jag kom att tänka på det när jag såg spelarna i spelargången inför dagens match. Känslan inför en match är något jag saknar med fotbollen. Även om det är division 4 eller allsvenskan så är det en underbar känsla när man kommer till samlingen, byter om, värmer upp mm. Kicken man får när man vinner en match är svår att ersätta i vardagen.

……………………….

Jag har som bekant inte upplevt något mästerskap som fotbollsspelare. Inför EM 2000 spelade jag dock genrepet på Ullevi…

EM närmade sig och Henke Larsson hade precis kommit tillbaka från skada. Det var osäkert hur formen var och jag tror det var därför matchen blev av. Landslaget bjöd in oss i Västra Frölunda till en internmatch på Ullevi inför stängda läktare. Vi blandade lagen med landslagsspelare och Frölundaspelare. Jag gick in från start i lag Vit. Som parhäst på mitten fick jag rivjärnet Johan Mjällby. Framför mig i anfallet hade jag Kenneth Andersson och Jörgen Pettersson.

Jag sa till Mjällby att hålla defensiven så jag kunde gå framåt. Jag fick tre fina lägen centralt tidigt i matchen. Första gången sköt jag över och hörde Jörgen muttra ”passa bollen då”. Andra gången sköt jag och fick hörna. Jörgen muttrade högt. Tredje gången sköt jag också och då skrek Jörgen förtvivlat nåt ohörbart på skånska. 🙂

I motståndarlaget spelade Mellberg och Patrik Andersson mittbackar. Det tredje skottet täckte kapten Andersson. Träffen var bra och träffade honom rätt mellan benen och den vanligtvis så ståtlige lagkaptenen för landslaget stöp som en fura. Jag var lite skamsen när jag frågade hur han mådde efter matchen. Som minne efter det skottet har jag hans matchkläder i en låda någonstans.

Det kanske var detta missriktade skott som gjorde att jag åkte ut i sista gallringen inför EM 2000…

……………………….

Sist en liten hjälp till holmenspelarna inför helgens grannderby.

Jag träffade av en slump en eldsjäl i Vårgårda IK nån vecka innan seriespelet startade. Tror han hette Olof. Han pratade om hur bra Vårgårda skulle vara i år. Då sa jag att Holmen ser starka ut. Svaret blev: – Holmen? Haha. Hängde dom kvar förra året? Just det ja.

Ödmjukhet är något jag uppskattar…

FAKTA KLAS RUBENDAHL
Födelseår: 1977.
Familj: Fantastiska Linda, William, Emilia, Isabelle och Leonella.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalund, Västra Frölunda, Husqvarna, GAIS, Skärhamn, Alingsås, Norrby.
Lokal favoritklubb: Holmalund P05.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare för Holmalund P05 och förälder i Alingsås KIK F07.

1 svar på ”"Jag spelade genrepet inför EM 2000"”

  1. Härligt att du trissar upp derbystämningen med en liten rövarhistoria på slutet.
    Här ser vi alla fram emot ett härligt derby på lördag med mycket folk, hoppas på dig bland publiken också.

    Svara

Lämna en kommentar