ANNONS:
ANNONS:

Jesper tar över SAIK – och Rasmus nobbar AIF

Nu har även Sollebrunns AIK gjort klart med tränare. Det blir en intern lösning där Jesper Persson kommer att ha huvudansvaret.
– Känns riktigt spännande, säger han om den kommande säsongen.

Silly Season

Jesper Persson var en lovande spelare i SAIK innan en allvarlig badolycka satte stopp för den egna karriären. Men på senare år har han funnits med runt klubbens A-lag, och nu får han en ännu större roll inför 2016. Det blir nämligen han som får huvudansvaret runt seniortruppen, och till sin hjälp kommer han ha Örjan Grunnegård, Lars ”Knach” Andersson, Josef Andersson och Rasmus Persson. Det betyder då som ni förstår att Rasmus nobbar övergången till Alingsås IF.

– Att vi fick behålla Rasmus var så klart jätteviktigt. Och jag tror att vi i den här gruppen kommer att kunna jobba bra tillsammans. Josef kommer ha mer ansvar för fysen och ”Knach” kommer mest att vara med runt matcherna. Och sen kommer vi andra att planera och hålla i all träning, säger Jesper, som har fungerat som en assisterande tränare till Fredrik Bengtsson i år.

– Jag har coachat en hel del inomhus de sista åren men det här blir ju lite mer på riktigt. Vi vill fortsätta på det som Bengtsson har byggt upp och jag jobbar dessutom hos honom på FC Trä så vi kommer nog att kunna bolla lite idéer även framöver. Så detta känns som en jättespännande och intressant lösning.

Vad det gäller spelartruppen har Christian Aronsson aviserat att han kommer att lägga av. Sen är det också ett frågetecken kring Kenneth ”Keno” Gustavsson, så det återstår att se om veteranen kör ett år till i Sollebrunn.

Rasmus Persson nobbar Alingsås IF.
Rasmus Persson nobbar Alingsås IF.
Örjan Grunnegård blir en del av tränarstaben i SAIK.
Örjan Grunnegård blir en del av tränarstaben i SAIK.
Christian Aronsson lägger av allt att döma skorna på hyllan.
Christian Aronsson lägger av allt att döma skorna på hyllan.

Lämna en kommentar