ANNONS:
ANNONS:

Kan SAIK försvara titeln?

På lördag är det dags för en ny  Sparbanken Cup i Vårgårda, 40 år efter den första historiska upplagan. Sollebrunns AIK är laget att slå i år efter deras vinst 2023.

I vanlig ordning får fotbollsåret en rivstart när Sparbanken Cup går av stapeln den 6 januari. Det är nu 40 år sedan Hols IF bjöd in till den klassiska turneringen för första gången.

– Det var Lars Torstensson som startade det 1984. Jag vet inte hur länge jag varit med men det måste vara minst 20 år nu i alla fall, säger Gerhard Ohlsson från Hols IF.

Sedan några år tillbaka är det fem spelare på planen plus målvakt som gäller. Men det är fortsatt stora mål och handikappstraffar inför varje match. Något som ofta gynnar lagen från lägre divisioner – vilket var fallet förra året då division 6-lagen Sollebrunn och Hol/Säven tog sig till final. Där var SAIK klassen bättre och fick lyfta bucklan efter en mycket väl genomförd turnering.

Första matchen i Sporthallen i Vårgårda är kl. 9 på lördag. Sedan rullar det på med gruppspel fram till cirka kl. 17 då kvartsfinalerna tar vid. Finalen spelas sedan strax efter 19.

Gerdskens BK har tackat nej till att delta i år och ersätts då av Alingsås City. I övrigt är det samma gäng som brukligt som kommer till spel.

Grupp 1
Alingsås IF
Sollebrunns AIK
Östadkulle SK
Hol/Säven

Grupp 2
Holmalunds IF
SK Mjörn
Långareds BoIS
Stora Mellby SK

Grupp 3
Herrljunga SK
Alingsås City
Sjöviks SK
BK Spark

Grupp 4
Södra Härene IF
IK Frisco
Vårgårda IK
Annelunds IF

Till spelschema. 

Foto ovan: Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar