ANNONS:
ANNONS:

"Kollektivet tar ansvar i andra halvlek"

Endast två lokala matcher har spelats i dag. Det blev segrar för både Holmalunds IF och Alingsås IF när de båda startade sina respektive höstsäsonger.

Referatet med Jonas

Jessica Julin.
Jessica Julin.

Holmalund nystartade Elitettan med match hemma mot Sundsvall. Där hände allt i målväg i andra halvlek då gästerna först tog ledningen innan Caroline Berling kvitterade när hon slog en frispark direkt i mål.

– Det var lite trögt och passivt i första halvlek, men i andra halvlek tycker jag att kollektivet tar stort ansvar. Vi höjer oss och kommer in mer bakom deras backlinje och lyckas också spela oss ur deras press och vända på spelet och hittade ytor på så vis. Sundsvall flyttar över mycket folk men i första halvlek lyckades vi inte få till spelvändingen, säger tränare Jessica Julin.

Strax efter kvitteringen slog Amalia Arvidsson in 2-1 och 20 minuter före slutet spikade mittbacken Anna Furberg till 3-1 efter hörna.

– Anna var bra i dag och fick också kröna insatsen med ett mål. Men totalt sett var det kollektivet som stack ut mest, berättar Julin, som även lyfter fram moralen i laget.

– Det finns stor moral i det här laget när vi vänder ännu ett underläge. Den här serien är så pass bra att man måste hålla kvalitén hela tiden och tjejerna gjorde det bra i dag.

Det har nu gått en tid sedan Julin tog över som huvudtränare, och hon är nöjd med sin nya situation.

– Vi är ett fantastiskt team runt laget och jag vill även att spelarna ska våga och kunna säga vad de tänker och tycker. Det ska inte vara någon one man show.

– Vi vill vara ett spelande lag som kan variera oss mellan sick-sack-spel och längre bollar. Alla ska veta sina roller och det ska finnas tydliga ramar. Men det måste också kunna ge fria tyglar när det passar, och de här tjejerna är väldigt mottagliga. Så det är en väldigt bra grupp att jobba med.

Heather William åker hem till USA.
Heather William åker hem till USA.

Heather kan vara förlorad
Dagens match kan ha varit Heather Williams sista för säsongen. Nu åker hon tillbaka till USA för att få ordning på sitt visum och uppehållstillstånd.

– Vi får se hur länge hon blir borta, det beror på hur lång tid det tar. I värsta fall missar hon hela säsongen, säger Jessica, som också tvingas klara sig utan Ronia Gustavsson (avstängd) och Anna Furberg (jobbresa) nästa vecka.

– Det är bara att hitta en ny startelva på de kommande träningarna och det är jag van vid så det är inga problem.

Mjörnvallen var Gällstad på besök och där gjorde Alingsås IF ett mål i varje halvlek och vann med 2-0. Chris Balkerud väggade sig fram och slog in 1-0 tidigt i matchen och efter paus satte Andreas Johansson dit matchens andra mål.

Lämna en kommentar