ANNONS:
ANNONS:

Kvalextra inför helgen

Fyra lokala lag spelar viktiga kvalmatcher i helgen. Dessutom jagar Holmalund poäng i Elitettan och Vårgårda vill vända trenden i division 2.

De allra flesta lag har spelat klart för säsongen. Men några få lag lirar fortsatt seriespel, medan andra laddar för helt avgörande kvalmatcher. Vi bjuder på en genomgång av helgens alla matcher.

SERIESPEL

Holmalunds IF – Kungsbacka DFF

Med fem matcher kvar har Holmlaund endast två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Kungsbacka har däremot säkrat sitt kontrakt och kommer dessutom från en stark seger i Uppsala. Holmalund har problem med produktiviteten framåt, men senast mot Umeå skapade man i alla fall två-tre riktigt bra lägen. Lite bättre skärpa i sista sparken så ska det kunna bli nätrassel, men om det räcker till poäng är jag inte säker på.
Tips: 1-2.

 

Lerums IS – Vårgårda IK

Vårgårda har sex raka förluster och har på senare tid uppträtt utan vinnarinstinkt och självförtroende. Nu står redan degraderade Lerum för motståndet, och de har ur tabellsynpunkt lika lite som VIK att spela för. Nu får bortalaget tillbaka ett gäng spelare som saknades senast och jag tror att vändningen kommer här.
Tips: 1-3

 

IK Frisco – Sil
HIF Akademi – Fristad/Borgstena/Sparsör

Båda våra lokala lag sätter punkt med en på pappret enkelt hemmamatch. Frisco har visat storform på sistone och jag tror det blir en ny komfortabel seger här. HIF Akademi har haft en tyngre höst, men på hemmaplan ska det kunna bli en seger. Dessutom har ju Antonia Ferm Sandberg chansen att spä på sin målskörd och i så fall utmana Mohammed Abdulrahman i Måltjuven.
Tips Frisco – Sil: 7-1
Tips HIF – F/B/S: 4-1

 

KVALSPEL

AFK Linköping – Gerdskens BK

Förutsättningar: Gruppen kompletteras av Älvsborgs FF och endast gruppettan spelar i division 2 2018.

Motståndet: AFK förlorade seriefinalen mot Nässjö i näst sista omgången men ordnade sedan en kvalplats i sista rundan. Khalid Rage Abukar var målbäst med 16 baljor i serien, men annars var det defensiven som imponerade mest. Linköping släppte nämligen in minst antal mål (27) i hela serien tillsammans med Smedby.

Kommentar: Gerdsken har två raka förluster och 2-9 i målskillnad med sig in i det här kvalet. Det som istället talar för gulsvart är att de nu är underdogs igen, inte jagade som de varit hela hösten. Men helt klart måste laget höja sig här jämfört med avslutningen av serien. Noterbart är att Deniz Aydin är avstängd båda kvalmatcherna.

Tips: 2-0. Jag tror inte att GBK förmår att hota AFK utan får se sig besegrat.

 

Främmestad – Holmalund

Förutsättningar: Även Waggeryd och Hjo tillhör kvalgruppen där ettan är garanterad en plats  i division 3 2018. Sen får de tre bästa av totalt tolv grupptvåor en plats också.

Motståndet: Främmestad var nykomling i fyran inför säsongen men har gjort det mycket bra. Laget tränas av alingsåsaren Magnus Zackrisson och dessutom står Hemsjökillen Joachim Olsson i mål. Andra att hålla koll på i FIK är Gauthiodförvärvet Emil Olesen (18 mål i serien) samt hans anfallskollega Johan Fredlund (12).

Kommentar: Det gäller för Holmalund att ladda om efter derbybataljen och gå ut och visa styrka och självförtroende. Division 3-lagen kan ha en fördel i början av matcherna och kan man utnyttja den respekten är mycket vunnet. Sen behöver man utnyttja de chanser som skapas, och där har André Nilsson så klart stor betydelse. Felix Martinsson är avstängd två matcher och sedan bortrest den terdje så han missar hela kvalet. Däremot är Gustav Öman och Robert Kovacevic – som saknades i derbyt – tillbaka.

Tips: 1-2. Ruskigt svårbedömt och ett kryss här vore inte så dåligt för HIF som sedan har två raka hemmamatcher. Men jag tror på tre rödvita poäng.

 

Bergdalens IK – Annelunds IF

Förutsättningar: Gruppettan är garanterad en plats  i division 5 2018. Antalet platser utöver det styrs av hur det går för kvalet mot högre divisioner.

Motståndet: I mina ögon den tuffaste kvalgruppen mot femman med tre starka lag. Wargön gjorde över hundra mål i Trollhättesexan och Bergdalen var bara två poäng från seriesegern i Boråssexan  med 13 segrar på 16 matcher. Dessutom släppte man bara in tolv mål på de 16 matcherna. Fredric Gustavsson och Melvin Andersson var målbäst med 16 fullträffar vardera.

Kommentar: Det är tredje året i rad som Annelund kvalar och jag tror att det nu blir tredje gången gillt. Med alla spelare tillgängliga finns det en stomme som med sin erfarenhet ska kunna reda ut den här stormen och lösa nytt kontrakt. Men då är minst en poäng här nödvändig för att sedan kunna avgöra hemma mot Wargön.

Tips: 2-3. Alltid ovisst med ett kval och Bergdalen har som sagt en bra säsong i ryggen. Men jag ger Annelund tipset.

 

Toarpsalliansen – Östadkulle SK

Förutsättningar: Endast gruppettan går upp i division 3.

Motståndet: Toarpalliansen slutade tvåa bakom Alingsås KIK i den södra fyran. Där smällde Elin Åkerström in 17 bollar, så där gäller det för ÖSK att se upp.

Kommentar: Efter kryss i först matchen betyder en förlust att ÖSK:s hopp om uppflyttning är borta. Därför måste gästerna gå för seger här och sedan avvakta den sista matchen i gruppen. Erica Lindqvist, Linnea Lennermo och Julia Gustavsson är potentiella matchvinnare, men det krävs en bra kollektiv insats för att lösa det här.

Tips: 3-1. Hoppas att jag har fel, men min känsla säger att Toarpsalliansen tar hem den här gruppen.

Lämna en kommentar