ANNONS:
ANNONS:

Linus sätter punkt för 2023

Siste man ut av årets gästskribenter är Linus Holmqvist. Han avslutar det hela med en text med mest fokus på träningsmöjligheter i Alingsås kommun.

Då var det dags att ta mig an min sista text åt Lokalfotboll. Det är allt med vemod jag har satt mig ner för att en sista gång ta mig an denna chans att få förgylla era onsdagar, ja, försöka i alla fall!

Mina tankar stannade senast vid en eventuellt om/nybyggnation av vårt kära klubbhus på Byvallen och jag tänker att jag tar vid där och även ger kommunen en tumme upp som nu förra veckan kom med besked att dem givit Alingsåshem i uppdrag att se över en eventuell ombyggnation av Alströmervallen, vilket hade varit otroligt positivt om det går i lås! Då kanske vi har en arena om Alingsås IF fixar en plats i OBOS Damallsvenskan. Vi håller tummarna!

Men också precis som Johan Bergman kommenterade i samma artikel så är ju Alströmervallen den enda helt kommunägda planen gällande plan och omkringliggande faciliteter. Fotbollen växer och med det kommer även ett behov av fler tider från alla föreningar runt om i kommunen. Alla föreningar har olika behov och att få dessa att klaffa i ett schema som på ett någorlunda sätt passar för alla är inte det lättaste.

Från Hemsjös sida är vi fundersamma över hur det i framtiden ska finnas möjlighet att träna för våra barn och ungdomar. Nu när Ingaredsskolan skall byggas om och att våra barn och ungdomar kommer att gå kvar i Ingared så blir det svårt att lösa logistiken med att få in alla dessa till de tidiga tiderna inne i Alingsås. Tycker ändå att kommunen och föreningarna har påbörjat ett arbete med att säkerställa en rättvis fördelning av tider men vi är inte där och för att hitta den rätta balansen så kommer vi att behöva justera detta arbete under kommande år.

En viktig aspekt att ha med i det hela är samverkan mellan de olika föreningarna som sysslar med olika sporter för att verkligen se till att de barn/ungdomar som sysslar med mångidrottande inte blir lidande av ett dåligt samarbete där man inte visar hänsyn till dessa individer.

Men vi ger inte upp arbetet och samarbetet med andra föreningar för att alla våra barn, ungdomar och seniorer skall få spela fotboll utomhus, året runt!

Jag gick igenom året som varit i min förra text och tänker att vi nu blickar fram inför nya möjligheter och nya arrangemang.

Ett arrangemang som dök upp i flödet under veckan var Lokalfotbolls och Tifosi initiativ till Fotbollsfesten 2023! Efter att sista fotbollsfesten hölls på Estrad så har det enligt mig fattats något i slutet av säsongen, en kväll att fira och hylla alla fantastiska fotbollsspelare, domare, ledare, materialare med många fler för deras grymma insatser under året som varit. Riktigt kul initiativ, hoppas bara att tiden passar i planeringen för min del. Tänker att en live podd med Jonas och Fredrik aldrig kan bli något annat än succé!

Tänker att jag som sista del i min sista text delar med mig av min senaste nya erfarenhet som jag fick från veckan som varit. Ni som någon gång funderat på att träna ett barn/ungdomslag eller någon gång tvivlat på om det är rätt sak att göra säger jag bara, tvivla inte! Det var absolut en av de roligaste kvällarna jag har haft på länge! Jag höll nämligen i min första träning och det var riktigt kul, absolut det var lite frustrerande när det inte alltid gick att nå fram bland allt bollstudsande, men tänker att det är klart man testar den nya tränaren och tar med mig detta till nästa gång och hoppas även då att få en oförglömlig kväll med ett härligt gäng killar och tjejer där alla vill en och samma sak, spela match och inte göra övningar…

Vill tacka Jonas som givit mig chansen att få skriva av mig under året och vill även rikta ett stort tack till Lokalfotboll och Jonas arbete med att förgylla den lokala fotbollen på ett helt magiskt sätt!

Skriv på och tvivla aldrig på om du ska fortsätta ett år till, vi är många som berörs och älskar när det läggs upp något nytt på sidan!

LINUS HOLMQVIST
Födelseår: 1992.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ordförande och spelare i Hemsjö IF samt medlem i Matchmiljögruppen i VFF.

Lämna en kommentar